XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Jovana Crnogorac 22. u Vorokliniju

VOROKLINI, 9. mart (Info centar).- Jovana Crnogorac, biciklistkinja BK Novi Sad, koja vozi u majici turske ekipe Salkano, zauzela je 22. mesto u trci C 1 kategorije C 1 na planinskim biciklima u Vorokliniju na Kipru.

- Nije se osećala dobro, imala je migrenu koja je na startu bila blaža, a kako je trka odmicala bilo je sve gore. Pre zagrevanja mi je rekla da se čudno oseća, ali nije mogla da opiše osećaj, jer je glavobolja tek počinjala. Dobro je da je uopšte uspela da završi trku. Šteta, u dobroj je formi i siguran sam da je bila zdrava da bi se visoko plasirala.

Pobedila je Švajcarkinja Jolanda Nef ispred legendarne Gun Rita Dale Flesja (Norveška) i Maje Vložoveske iz Poljske.

- Selimo se u Izrael, gde ćemo u petak 14. marta startovati na prvoj trci na izraelskoj turneji – dodao je Nemanja Vajs. - U sredu 12. marta pridružiće nam se i Ivana Kostić takmičarka Orlovca Sistem FPS iz Crne Trave. Nadam se da će njih dve sezonu početi bodovima za UCI rang listu koji će nam se u ovoj godini računati za Evropske olimpijske igre u Bakuu 2015.

Prošle godine na ovoj trci Jovana Crnogorac je bila deseta. U etapnoj trci “Sunčani kup” na Kipru prošle sedmice zauzela je 11. mesto u generalnom plasmanu i osvojila 60 bodova. Trenuto je sa 601 bodom na 29. mestu svetske rang liste.