XS
SM
MD
LG

Košarkašice Spartaka poražene od Vrbasa

Košarkašice Spartaka poražene su od Vrbasa u 19. kolu Prve ženske košarkaške lige najviše zbog pada koncentracije i slabe realizacije u drugoj i trećoj deonici. Pokušale su domaće da nadoknade veliki minus u poslednjoj četrvtini ali su samo ublažile poraz.

U uvodnih pet minuta ekipe su se smenjivale u minimaloj prednosti. Gošće su se prve rezultatski odlepile kada je Rajićeva donela prednost, 8:14. Subotičanke su tada povezale svoju igru, Vida Emeše nakon skoka u napadu realizovala je dva slobodna bacanja za novo izjednačenje 18:18. Ujedno sa ovim rezultatom se završila prva četvrtina.

Usledila je nervoznija igra domaćih u nastavku, što su iskoristile košarkašice Vrbasa i stigle do četiri poena prednosti. Subotičanke su grešile u napadu i slabo završavale akcije. U drugoj deonici postigle su samo devet poena tako da su Demirovićeve i Jovovićeva povećale razliku u korist Vrbasa, 27:35.

Razigrale su se košarkašice Vrbasa u nastavku, posebno Rajićeva i Demirović. Nakon koša Jovović, Vrbas je u 25. minutu vodio sa 45:27. Domaće su i dalje grešile u igri i nisu uspevale da smanje razliku. Demirović u poslednjim trenucim atreće deonice povećava na 37:53 za Vrbas.

Košarkašice Spartaka su zaigrale puno bolje u poslednjoj četvrtini. Razigrala se Kneževićeva koja je upošljavala svoje saigračice i diktirala tempo igre. Nakon koša Lakovićeve i njenog dodatnog slobodnog bacanja smanjile su zaostatak na deset poena. Nastavile su doamće u istom ritmu željne preokreta. U 36. minutu konačno su uspele da smanje zaostatak na jednocifren broj, da bi se u finiš meča ušlo sa samo četiri poena prednosti u korist gošći, 56:60. Košarkašice Vrbasa ipak nisu dozvolile iznenađenje, bile su sigurne sa linije slobodnih bacanja za konačan trijumf i nastavak borbe za plasman u play of.

Spartak – Vrbas Medela 56:63 (18:18, 9:17, 10:18, 19:10)

Subotica, Hala sportova, gledalaca: oko 200. Sudije: Popović, Odabašić, Hadžić.

Spartak: Suturović, Aleksić, Vida 4, Kekezović 2, Veselinović 4, Laković 23, Grahovac, Škrbić, Kovačević 1, Skočajić, Nikić, Knežević 22.

Vrbas: Džombeta 7, Marković, Turudić, I. Jovović 8, Ristić 3, Cukić, J. Jovović, Ostojić 4, Rajić 19, Demirović 22, Popnovakov, Antić.