XS
SM
MD
LG

Južnobanatski vodič - osmi krug

Podvig Novoseljana u osmom kolu prve Južnobanatske lige donelo je promenu na vrhu. Do ovog kola vodeći Partizan iz Gaja je izgubio u Novom Selu i prvo mesto prepustio Borcu iz Starčeva, a iz zasede vreba Mladost iz Omoljice. Borac se prošle sezone spasao najgoreg u poslednjem kolu, a Mladost je povratnik iz Vojvođanske lige. Popularni «parni valjak» iz Gaja, po mišljenju dobrih poznavalaca fudbala u Južnom Banatu godinama sa najboljim timom u ovim ligama je zaribao u Novom Selu. Kako – to niko živ ne zna. Sve do 85.minuta Partizan je vodio sa 3:1, a onda preokret za samo pet minuta. Sloga je, složno preko Madževskog (85) Milanovića (87) i Jovića (89.minut) istumbala i protivnika i konačni rezultat 4:3. Ni to nije sve, pri rezultatu 0:1 Sloga nije iskoristila najstrožu kaznu. Odlična utakmica u kojoj je svaki od rivala imao svoje poluvreme, gopsti prvo, domaćin drugo. U završnom računu srce i borbednost ispred kvalieta i samouverenosti. Virus neigranja utakmica iz Druge lige – Zapad (tri) se proširio i na Prvu ligu.

Jabukanci i službena lica uzalud čekali Borac iz Velikog Središta. Na kraju, uz akademsko čekanje (15 minuta) napisan i protokol – razlog nedolaska gostiju nepoznat. Gosti se probudili dan kasnije, najavili «opravdanje» - kvar na vozilu, sa sve pratećom dokumentacijom. Jedino ne mogu da izmene kućno vaspitanje, osnovni red bio, ako ih je već snašla nezgoda, da o tome obaveste i protivnika, na dan odigravanja utakmice.

Slavija iz Kovačice, lider na tabeli Druge lige – Zapad, bez izgubljenog boda, nastavlja da teroriše rivale. U nedelju ubeležila rekordnu pobedu u ovoj sezoni, računajući sve tri lige, savladala fudbalski neuki BSK iz Bavaništa sa 13:0. Igra ne Bog zna kakva, jedva za prelaznu ocenu, rubrika strelci siromašma, sa samo tri imena: Bosnić (šest), Brajović (četiri) i Makarun (tri gola). Prvi pravi prekid sezone na drugoligaškom Istoku, gde na čelu i dalje vode mrtvu trku Partizan iz Uljme i Sloga iz Plandišta.

U Vladimirovcu, na utakmici Bratsvo Unira – Banat, u 23.minutu, pri rezultatu 0:3 jedan gledaoc, nezadavoljan drugima i sobom ušao u teren i udario «pljeskavicu» sudiji Paunoviću iz Crvene Crkve.