XS
SM
MD
LG

Vrlo živo u Donjem Sremu pred prelazni rok: Krunić u centru pažnje

 

  

 

   Po tradiciji, pred svaki prelazni rok U Donjem Sremu je vrlo živo. Trenutno najzanimljiviji je Rade Krunić, po opštim ocenama najzapaženiji igrač Donjeg Srema u jesenjem delu sezone.

   - Pregovori oko  angažmana Krunića u belgijskom Gentu idu u dobrom pravcu - ističe Milan Aleksić, potpredsednik kluba i jedan od finansijera - Ni jedna strana ne žuti mnogo. Očigledno, obe strane se domaćinski ponašaju i u pitanju je svaki euro. Dogovor još uvek nije postignut. Kada se sve okonča mediji će biti blagovremeno informisani.

   Za „fudbalsko tržište“ ima više zanimljivih fudbalera iz pečinačkoj Suvači.

   - Pre svega, tu su Belić, Damnjanović, Bukorac, Zec, Čordašić - ističe Aleksić - Zbog finansijskih razloga, želeli bi da njihov eventualni angažman bude u inostranstvu. Na žalost, takva je sudbina srpkih klubova: moraju se prodati najbolji fudbaleri zbog preživljavanja.

   Donji Srem razmišlja i u kontra smeru.

   - Sa poslednjim sudijskim zviždukom u prvom delu prvenstva, zajedno sa stručnim štabom, počeli smo praviti spisak potencijalnih pojačanja - nastavlja potpredsednik Aleksić - Ni jedni razgovori nisu privedeni kraju, ali neka imena možemo navesti. Želja nam je da angažujemo, izmedju ostalih,  napadača Jedinstvo puteva Leposavića, zadnjeg veznog igrača iz Jagodine Damnjanovića, nadača Javora Vuka Sotirovića. Ima još zanimljivih igrača, ali ovo su svakako najzvučnija. U potpunosti smo razumeli želju golmana Živkovića da brani. Mlad je i treba da napreduje. Medjutim, u Donjem Sremu Belić je dominirao tokom jeseni. Razišli smo se u lepoj atmosferi. Ponudili smo nekadašnjem golmanu Draganu Starčeviću da se vrati i njegovo ogromno iskustvo biće od velike pomoći. Čovića i Milašinovića smo ranije pustili. Jednostavno, nisu zadovoljili i želimo ih mnogo sreće u novoj sredini. Ima još nekoliko igrača oko kojih se lomimo.

   Za fudbalere Donjeg Srema „zimski raspust“ se završava 10. januara.

   - Tog dana ćemo izvršiti prozivku - kaže Aleksić - Posle dvodnevnog testiranja, igračima daćemo voljno 13. i 14. januar, da bi od 15. januara krenuli punom parom do 1. februara, kada bi trebalo da se krene put Antalije, gde ostajemo dve nedelje.

    S ponosom, čelnici kluba u svakoj prilici ističu ogromne promene u Sportskom centru Suvača.

   - Prelaskom iz ranga u rang, uporedo smo radili i na pobošanju infrastrukture. Zahvaljujući gospodinu Živku Markoviću i pokrajinskoj vladi, dobili smo osam miliona dinara, sa kojima smo uspeli da završimo dobar deo planiranih radova. Uloženo je i dosta ličnih sredstava. Tu nije kraj: do 23. februara morali bi  završiti VIP ložu sa 80 fotelja sa restoranom,  kao i prostor za novinare. Posle toga predstoje nam postavljanje reflektora. Projekat je završen i traži se lokacijska dozvola. Nadamo se da će nam tu lokalna samouprava izaći u susret. Dobijanjem lokacijske dozvole, otvara se put za dobijenje još četiri miliona, s kojim bi okončali dobar deo radova oko reflektora. Trebalo bi da obavimo i razgovore sa Elektrodistribucijom oko postavljanja trafostanice, koja je izuzetno skupa. Mi bi mogli da isfinansiramo betonske stope i stubove i automatiku, a od Saveza bi verovatno dobili sijalice.