XS
SM
MD
LG

Dubajić odmor provodi u Inđiji

Bojan Dubajić (23) letos je zeleno-beli dres matične Inđije zamenio modro plavim švajcarskog Lugana.

U gradu na istoimenom jezeru pronašao je novo utočište. U klubu koji se takmiči u drugoj ligi Švajcarske dobio je šansu da se iskaže. Mladi napadač koji je u prošlogodišnjem prvenstvu bio udarna igla inđijskog prvoligaša nagovestio je da će i u novoj sredini nastaviti uspešnim igrama i realizatorskim sposobnostima da skreće pažnju na sebe.

Odmah nakon završetka administrativnih formalnosti oko transfera stavio se na raspolaganje novom klubu. Odigrao je ukupno 15 utakmica u dresu novog kluba, od 18 koliko je odigrano do pauze u švajcarskom prvenstvu.

Za debitanta u novoj sredini sasvim solidan učinak. Nametnuo se agresivnošću, agilnom, požrtvovanom igrom.

Zadobio je poverenje stručnog štaba a nada se da će proleće biti još uspešnije. Dane odmora provodi u Inđiji. Iskoristili smo priliku i zamolili ga da nam prenese prve utiske o boravku i angažovanju u zemlji podno Alpa.

„Zadovoljan sam pre svega angažmanom ali i svojim učinkom u jesenjem delu prvenstva. Sve je ispalo vrlo povoljno po mene mada sam početak nije nagoveštavao ovakav rasplet. Administrativne formalnosti oko transfera i boravišne dozvole trajale su podugo. Zbog toga nisam prošao kroz pripremnu fazu. Priključio sam se novim klupskim drugovima bukvalno pred sam start prvenstvene trke. Strepeo sam s razlogom jer sam do forme umesto kroz pripreme, treninge i prijateljske utakmice, dolazio kroz prvenstvena nadmetanja. Zbog svega je i razumljivo što na startu nisam imao dovoljno snage i svežine za prvenstvene napore. Kako je prvenstvo odmicalo dolazio sam do prave forme. Osećao sam se sve sigurnije iz utakmice u utakmicu. Nestajalo je i početne treme pa je sve polako dolazilo na svoje mesto. Uspeo sam do kraja da ubeležim 15 nastupa. Obzirom na pomenute okolnosti moram biti zadovoljan dosadašnjim učinkom. Najbitnije je da me je zdravlje poslužilo. Radom i zalaganjem potrudio sam se da se nametnem stručnom štabu. Čini mi se da sam dobrim delom uspeo u tome“ izneo je prve utiske Dubajić

Novi klub i sredina u kojoj si se našao?

„Prezadovoljan sam uslovima u novoj sredini. Grad se nalazi na obali istoimenog jezera, predstavlja privredni centar italijanskog dela Švajcarske. Udaljen je  svega 6 kilometara od italijanske granice. Predivno prirodno okruženje i uređena gradska sredina prosto su me opčinili. Uslovi za rad su izvanredni. Klub poseduje sopstveni trening centar u kojem postoje svi prateći sadržaju za nesmetan rad i treninge tako da je prosto nemoguće odoleti iskušenjima i ne vežbati punim intenzitetom. Takmičenje je dosta ujednačeno. Moj novi klub se trenutno nalazi na šestom mestu prvenstvene tabele sa izgledom da na proleće popravi plasman. Posete utakmicama dobrim delom zavise od rezultata pa su svi zbog toga itekako zainteresovani da se ostvari što bolji učinak. Igrački kadar, sasvim solidan za tamošnje uslove, sposoban je za veće domete. Prvenstvena trka nastavlja se prve nedelje februara naredne godine. Doneće mnoga uzbuđenja i šansu za ostvarivanje zapaženijih rezultata ali i za ličnu afirmaciju koju ću nastojati maksimalno da iskoristim“ naglasio je Bojan Dubajić.

Dane odmora Bojan Dubajić provodi u Inđiji. Koristi priliku da se sastane prijateljima. Najviše vremena provodi sa dojučerašnjim klupskim drugovima. Najčešće je zajedno sa Srđanom Dimitrovim i Darkom Lemajićem sa kojima je svojevremeno i načinio prve fudbalske korake. 

Ne zapostavlja međutim ni rad. Svakodnevno radi na održavanju fizičke spreme ali i usavršavanju fudbalske tehnike. U tu svrhu angažovao je Miloša Popovića istaknutog trenera, fudbalskog stručnjaka bez premca u oblasti individualnog rada sa igračima koji žele da se usavršavaju i napreduju.

Kako nam je naglasio Dubajić želja mu je da se što spremniji priključi novim klupskim drugovima i pruži više u nastavku prvenstva.

Od novih klupskih drugova najpre se sprijateljio sa Markom Bašićem, internacionalcem iz Hrvatske.

Kako sam ističe mnogo mu je Bašić pomogao u prvim danima na planu privikavanja na novu sredinu,uslove i način rada i življenja što mu je bilo od nemerljive koristi.Izgradio je i sa ostalim saigračima korektan odnos tako da nema problema sa uklapanjem u novi način rada i života.

 

Dušan Milovanović

 


Sledeća vest
100 godina Morave
30 .kolo Prva liga Srbije
Teleoptik 2 : 4 Bežanija
Inđija 1 : 0 Timok
Sloga (PM) 1 : 1 Radnik
Sindjelić 4 : 3 Smederevo
BSK Borča 1 : 0 Dolina
Metalac (GM) 0 : 2 Mladost (L)
Jedinstvo Putevi 1 : 2 Borac
Proleter 2 : 1 Sloga (K)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mladost (L) 30 18 6 6 60
2 Borac 30 15 7 8 52
3 Metalac (GM) 30 15 7 8 52
4 Bežanija 30 11 12 7 45
5 BSK Borča 30 12 7 11 43
6 Sloga (PM) 30 12 7 11 43
7 Sloga (K) 30 12 6 12 42
8 Jedinstvo Putevi 30 11 8 11 41
9 Proleter 30 10 9 11 39
10 Radnik 30 10 8 12 38
11 Sindjelić 30 10 7 13 37
12 Inđija 30 10 7 13 37
13 Timok 30 8 10 12 34
14 Dolina 30 9 7 14 34
15 Teleoptik 30 8 7 15 31
16 Smederevo 30 8 7 15 31