XS
SM
MD
LG

Olimpizam: ATOS novi član pula OKS „Mi smo tim za Rio“

BEOGRAD, 18. decembar (Info centar).- Sponzorski pul Olimpijskog komiteta Srbije „Mi smo tim za Rio“ bogatiji je za još jednog uglednog člana, lidera u informacionim tehnologijama, firme Atos. Vlade Divac predsednik OKS i Dragan Stokić direktor firema Atos potpisali su u hotelu „Zira“ ugovor o partnerstvu.

Prisustvovali su i olimpijci strelci Zorana Arunović, Andrea Arsović, Damir Mikec, mačevalka Smiljaka Rodić, tekvondoka Ana Bajić, kajakaš Marko Novaković, džudista Alaksandar Kukolj i rvač Aleksandar Maksimović kao i predstavnici brojnih saveza olimpijskih sportova.

Firma Atos je globalni prtner u oblisti informacionih tehnologija Međunarodnog olimpijskog komiteta od 1992. i na Olimpijskim igrama u Londonu 2012, a pre toga u Vankuveru 2010. i Pekingu 2008. obezbeđivala je informacionu podršku, uključujući i centar preko koga su slati svi rezultati sa olimpijskih borilišta. Atos je brinuo i za akredtacije i kontrolu prilaza sportskim borilištima kao i o podacima o svim učesnicima, a bio je odgovoran i za sistem koji je u realnom vremenu prenosio informacije sa borilišta medijima, trenerima, sportistima i sponzorima.

- Za zadovoljstvom želim kompaniji ATOS, top partneru Međunarodnog olimpijskog komiteta, dobrodošlicu u olimpijsku porodicu Srbije. Podrška svetski priznate kompanije svakako mnogo znači našim sportistima. Posebno mi je drago što se našem sponzorskom pulu „Mi smo tim za Rio 2016“ priključila kompanija sa bogatim olimpijskim iskustvom koja deli naše ciljeve i vrednosti. Verujem da će se naša saradnja biti na obostrano zadovoljstvo i da ćemo se na Olimpijskim igrama u Riju 2016. zajedno radovati medaljama naših sportista - poručio je predsednik OKS Vlade Divac.

Direktor ATOS Dragan Stokić je rekao:

- Pred nama su novi sportski i tehnološki izazovi i velika očekivanja koja treba ispuniti. U toku ovog olimpijskog ciklusa Atos će pružati tehnološke usluge koje će omogućiti unapređenje informacionih kapaciteta Olimpijskog komiteta Srbije i sportskih saveza u Srbiji. Sve informacije o sportistima i takmičenjima biće dostupne putem mobilnih aplikacija i društvenih mreža. Inicijative OKS za promociju sporta biće propraćene najsavremenijim tehnološkim rešenjima. Primena savremenih tehnologija u sportu jedan je od segmenata koji razvijamo i zbog toga je saradnja sa Olimpijskim komitetom Srbije za nas od izuzetnog značaja. Zbog toga svoje znanje, iskustvo i resurse stavljamo u službu sportista koji će nas, za nešto manje od tri godine, predstavljati u Riju.“

Kompanija ATOS uručila predstavnicima nacionalnih sportskih saveza olimpijskih sportova računarsku opremu zarad unapređenja informacionih kapaciteta, efikasnijeg rada i komunikacije sa Olimpijskim komitetom Srbije.