XS
SM
MD
LG

Mašinac se bori za bolji ženski fudbal
Na sastanku u Nišu predstavnici Mašinca iz Niša, Napretka, Crvene zvezde i Spartaka potpisali su deklaraciju o saradnji prema kojoj su obavezni da zajedno deluju u rešavanju najvažnijih pitanja za ženski fudbal. Predstavnici četiri najbolja kluba u Srbiji formirali su koordinacioni tim koji će razgovarati sa predstavnicima Fudbalskog saveza Srbije. Kako je rečeno na sastanku, članovi novoformiranog tima će tražiti bolji status za ligu ženskog fudbala.
masinac-superliga-sastanak.jpg- Potpisana je i Sportska deklaracija o međuklupskoj saradnji, kojom će biti utvrđeni principi zajedničkog nastupa prema fudbalskoj organizaciji, kako bi se ostvarile promene neadekvatnog statusa i položaja ženskih fudbalskih klubova - kažu u Mašincu, koji je bio domaćin ovog skupa.

Takođe, kako navode u niškom klubu, potpisnici deklaracije su saglasni "da je krajnje vreme da udruženi imaju sve veći uticaj na neophodne promene trenutno neodžzivog stanja i položaja ženskih klubova i sve težeg održavanja finansiranja takmičenja".

Koordinacioni odbor će činiti predstavnici ova četiri kluba, ispred Mašinca je Perica Krstić, ispred Napretka je Dejan Milovanović, Spartak predstavlja Zoran Arsić, a Crvenu zvezdu Darko Stojanović.