XS
SM
MD
LG

Sramotno poništen gol u Novom Sadu

Posle utakmice  sa Vojvodinom u Novom sadu koju su Kruševljani izgubili posle maltene ravnopravne borbe u taboru Kruševljana vlada ogorčenje suđenjem  gl.sudije Đokića i njegovih pomoćnika,pre svega zbog potpuno regularnog gola koji je kod rezultata 2:1 za Vojvodinu postigao Nemanja Janičić a sudija iz samo njemu poznatih razloga poništio. Zbog svega što se dešavalo u Novom sadu  javnosti se po prvi put obratio na ovaj način šef stručnog štaba Kruševljana Nenad Milovanović čije saopštenje prenosimo u celini

Obraćam se svim navijačima Fudbalskog kluba Napredak i svim ljubiteljima fudbala kao igre po prvi put na ovaj način, a neumanjujući pobedu Vojvodine i dobru igru koju su igrači Vojvodine pokazali na domaćem terenu, i ni jednog trenutka ne dovodeći u sumnju ni jedan gol koji su postigli.

Nakon celonoćnog gledanja juče odigrane utakmice, imam moralnu potrebu da se obratim svim iskrenim ljubiteljima fudbala.

Igrači Napretka su juče na stadionu Karađorđe imali mnogo pehova, počev od neigranja Krznarića, preko obnovljenne povrede Bojića do autogola Mirosavljevića. Imali smo mogučnost da izblokiramo šuteve kod prvog i trećeg gola,ali je odbrana zakazala. I to su sve greške ekipe Napretka, koje će biti tema razgovora sa igračima prilikom analize utakmice protiv Vojvodine.

Ja sam u Napretku, sa prekidom, već osamnaest meseci. Zajedno smo došli do titule prvaka Prve lige i plasmana u JSL. U JSL sam radio sedam godina. I za svo to vreme, sve greške koje su se dešavale na terenu, pripisivao sam ljudskoj osobini da ko radi,taj i greši.
Grešim ja, greše igrači, greše i sudije. 

ALI GREŠKA KOJU JE JUČE NAPRAVIO SUDIJA (koji ovoga puta ne zaslužuje ni da mu pomenem ime, već ću ga zvati dospodin Đ) DAKLE GOSPODIN Đ, JE NAJBLAŽE REČENO SKANDALOZNA!!

Iako sam gore pomenutog prošlog leta na Zlatiboru javno pohvalio da je izrazito napredovao u sudjenju,juče u Novom Sadu je pokazao da novajlije u ligi ( a to smo Mi) nemaju mogučnost da imaju fer i korektno suđenje.

Pri rezultatu 2-1 za domaći klub, Nemanja Janičić postiže izjednačujući pogodak za ekipu Napretka, koji gospodin Đ, istog trenutka poništava. Uglavnom ovakve situacije, sudije pravdaju napravljenim faulom pre šuta, samo što je gospodin Đ ovde u problemu jer faula NIJEbilo. 

Znam da će gospodin Đ pokušati sebe da opravda da je sudio faul ranije,odnosno,pre šuta Janičića, međutim,posle deset puta odgledanog snimka, vidim da je gospodin Đ sudio nepostojeći prekršaj onog trenutka kada Janičić šutira loptu u gol, što znači da ne može da mu bude alibi da je ranije sudio faul, pogotovu što su u tom trenutku jedini igrači Napretka u kaznenom prostoru Gavrić i Mirosavljević ,i pri tome ni jedan od njih dvojice ne pravi faul.

Da sam potpuno u pravu, kao šlag na tortu, potvrđuje istog momenta četvrti sudija, koji mi pritrčava i ničim izazvan pravda odluku glavnog sudije i kaže da je bio faul, iako ja u tom trenutku uopšte nisam reagovao. Usledilo je moje pitanje: "Zašto mi se onda pravdaš?!"

Da li bi se utakmica završila na isti način i istim rezultatom nakon tog gola Janičića, o tome samo možemo da razmišljamo. Da li je gospodin Đ noćas mirno spavao dok sam ja iznova i iznova gledao snimak utakmice,i o tome samo možemo da razmišljamo. Ali, ni ja, ni siguran sam,moje kolege koji vodimo klubove u JSL nemamo više želje i namere da samo razmišljamo o tome kako će nam se suditi u utakmicama i koliko još nepostojećih faulova može da se odsvira.

Smatram da je ovo je klasičan primer sudijske namere da se skroji rezultat.
 

I Sportski direktor kluba Vladimir Matijašević takođe se obratio javnosti koji u svom saopštenju kaže da bi Vojvodini čestitao i da je pobedila sa 5:2 kao što je to sinoć učinio i posle utakmice u Novom sadu ali da je odluka sudije da poništi potpuno regularan gol zaista skandalozna.

Inače pregledom snimka sa sinoćne utakmice mnogi smatraju da je prvi pogodak Vojvodine postignut iz ofsajd pozicije pa se sa nestrpljenjem očekuje stav sudijske organizacije i po ovom pitanju.

Šef stručnog štaba Kruševljana Nenad Milovanović ogorčen suđenjem u Novom sadu.


Radnički 1923 1 : 1 Jagodina
Javor Matis 4 : 3 Napredak
Vojvodina 3 : 3 Crvena zvezda
OFK Beograd 0 : 1 Donji Srem
Sloboda Point 0 : 1 Voždovac
Rad 2 : 1 Spartak
Partizan 2 : 0 Čukarički
Radnički (N) 2 : 0 Novi Pazar
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 30 23 3 4 72
2 Partizan 30 22 5 3 71
3 Jagodina 30 13 9 8 48
4 Vojvodina 30 11 12 7 45
5 Čukarički 30 12 8 10 44
6 Radnički (N) 30 10 13 7 43
7 Voždovac 30 12 6 12 42
8 Novi Pazar 30 11 6 13 39
9 Napredak 30 9 8 13 35
10 Spartak 30 8 10 12 34
11 OFK Beograd 30 10 3 17 33
12 Donji Srem 30 7 11 12 32
13 Radnički 1923 30 7 11 12 32
14 Rad 30 8 5 17 29
15 Javor Matis 30 6 11 13 29
16 Sloboda Point 30 7 7 16 28