XS
SM
MD
LG

Za 10 dana Niš domaćin Svetskog prvenstva
Do Svetskog prvenstva za rukometašice ostalo je još 10 dana, a prema ocenama predstavnika Grada, Sportskog centra i Rukometnog saveza Niš i hala Čair su spremni za planetarni šampionat. Treći veliki rukometni događaj za redom biće održan u Nišu. Posle prvenstava Evrope za rukometaše (januar 2012.) i rukometašice (decembar 2012. godine), na red je došlo i Svetsko prvenstvo za žene.

Hala Čair će biti domaćin utakmica Grupe B gde igraju Srbija, Danska, Brazil, Japan, Kina i Alžir, kao i Prezident kupa 15. i 16. decembra.

- Hala će biti preuzeta odmah nakon zatvaranja Sajma knjiga. Svakodnevno se viđam sa predstavnicima Sportskog centra Čair, Rukometnog saveza Niša, Rukometnog saveza Srbije. Sve ide svojim tokom, na odgovarajućem nivou što se tiče organizacije - preneo je Milan Pešić, član Gradskog veća zadužen za sport.

Poplava koja je zadesila halu Čair juna ove godine nanela je štetu i svlačionicama pa je u jednom trenutku bio problem oko grejanja vode za tuširanje pošto su radili samo bojleri za dve svlačionice.

490x370-Picture-006.jpg


Hala Čair je bila domaćin Evropskog prvenstva za rukometašice pre godinu dana
 
- Stanje u hali je besprekorno. Imali smo problem sa bojlerima u svlačionicama, ali smo premostili problem. Imamo pun kapacitet za svlačionice. Zamenili smo filtere za komore za Interenet i Svetsko prvenstvo očekujemo u tip-top stanju - rekao je Dragan Perić, direktor Sportskog centra Čair.

U hali Čair je u toku Sajam knjiga, koji će trajati do 1. decembra, a nakon toga Svetska rukometna federacija (IHF) preuzima dvoranu.

- Sajam se završava 1. decembra, pa tek 2. decembra rasprostiremo podlogu, a 3. se lepi podloga pa će hala za treninge biti slobodna tek tog popodneva. Ekipe će biti smeštene u hotelima "Grand" i "Tami". Očekujemo da srpska reprezentacija dođe nakon turnira u Vrnjačkoj Banji, 2. ili 3. decembra. Japan bi trebalo da stigne 5. decembra, a ostali dan kasnije - kaže Nebojša Vidanović iz Rukometnog saveza Niša.

Trening sala biće u Osnovnoj školi "Mika Antić".

Svetsko prvenstvo će svečano biti otvoreno upravo u Nišu utakmicom Srbije i Japana.

- Ono što znamo sigurno je da će na otvaranju biti predsednik Svetske rukometne federacije Hasan Mustafa - najavljuje Vidanović.

Za Svetsko prvenstvo akreditovano je preko 500 novinara, snimatelja, fotoreportera i predstavnika medija. Sigurno je najveće interesovanje za Niš jer tu igra i domaćin.

- Zanimljivo je da će u hali biti dva televizijska studija i to iz Danske. Najavljen je dolazak i 6 televizijskih ekipa koje će preuzimati sliku od RTS-a, a imaće svoje reportere - kaže Vidanović.

Utakmica Srbije i Japana, koja otvara Svetsko prvenstvo, biće odigrana 6. decembra od 18h u hali Čair, a kompletan raspored mečeva u niškoj grupi je dostupan ovde.