XS
SM
MD
LG

Na korak i od Evrope i od istupanja iz lige
Kuglaši Niš-puta nižu uspehe. Kuglaški klub Niš-put nakon 9 kola zauzima drugu poziciju na tabeli Superlige, ali zbog loše finansijske situacije u ovom klubu razmišljaju o istupanju iz elitnog takmičenja. Takmičarska sezona počela je na najbolji mogući način za niške kuglaše, ali situacija je katastrofalna što se tiče finansija i uslova za rad. Posle 9 kola Niš-put je na drugom mestu sa 7 pobeda i 2 poraza što mu je omogućilo 14 bodova, 5 manje od vodećeg Beograda koji ima utakmicu više.

kuglasi nis puta

Pozicija na tabeli Niš-putu bi mogla da donese plasman u evropsko takmičenje na kraju sezone, ali se postavlja pitanje da li će Nišlije odigrati naredni susret u Superligi. Izvanredni rezultati kuglaša Niš-puta dovedeni su u pitanje zbog nedostatka finansijskih sredstava. Grad Niš je do sada klubu uplatio samo 25% sredstava koja im sleduju u ovoj godini. Dugovanja su velika, nema para za putne troškove, za plaćanje sudija i iznajmljivanja kuglane za treninge igrača sa strane. Ukoliko se ne uplate potrebna sredstva u toku ove nedelje, Putari neće biti u mogućnosti da odigraju naredne utakmice u prvenstvu. Razmišlja se i o istupanju iz Superlige jer je situacija postala neizdržljiva - kažu niški kuglaši u saopštenju koje je dostavljeno redakciji Južnih vesti.

I pored teške finansijske situacije, kuglaši Niš-puta su nastavili sa dobrim rezultatima pa su u 9. kolu maksimalnim rezultatom 8:0 savladali ekipu Cara Lazara u Kruševcu. U prvoj seriji Vekić i Martinović su dobrim igrama doveli Niš u vođstvo sa 2:0 i nedostižnih 158 čunjeva razlike. U nastavku,Trošić, Vekić i Trifunović su odličnim partijama doveli Niš u prednost od 4:0 i 242 čunja razlike.

U finišu utakmice Dinić i Marković su osvojili još dva poena za konačnu pobedu maksimalnim rezultatom 8:0 i skoro 300 čunjeva razlike. Posle šest uzastopnih pobeda, nišlije su na drugom mestu sa 14 bodova i utakmicom manje, a u sledećem kolu dočekuju fenjeraša, BANAT iz Zrenjanina.