XS
SM
MD
LG

Mačevanje: Skok Ane Sel na rang listi Evrope

U Hajdenhajmu, kultnom mestu za evropsko i svetsko mačevanje, proteklog vikenda održan je Hartmann – Cup, turnir iz serije ECC – a u ženskom maču. 64 domaće takmičarke i po 20 devojki iz Italije, Rusije, Francuske i Poljske, ukupno 178 devojaka, sigurno su ovaj turnir učinile najjačim ove sezone u ovoj disciplini.

Ana Sel Budimpesta 03.10.

Na krilima dobrog rezultata iz Klagenfurta, put Hajdenhajma je u društvu koleginica iz reprezentacije, krenula i Ana Sel. U prvom kolu Ana je ostvarila samo 2 pobede uz 3 poraza, koje su joj ipak bile dovoljne za prolaz u sledeću rundu. Drugo kolo, opet grupa od 6 takmičarki, ali ovog puta pobeda se odnos pobeda i poraza preokrenuo i glasio je 3 pobede i 2 poraza.

Pogled na listu pre početka direktnih eliminacija nije ulivao puno nade, obzirom da je Ana zauzimala tek 81. mesto, i već u prvoj borbi za ulazak u 64 čekao ju je nimalo lak meč protiv Estonke Loit Karoline. Ana je u neizvesnom meču uspela da savlada Estonku rezultatom 15:13, i za ulazak među 32, u meču koji je značio prolaz u sutrašnji nastavak takmičenja, Ana se sastala sa Konoplevom iz Rusije. U još jednom više nego neizvesnom meču, Ana dobija 15:14 i ulazi među 32 najbolje.

 U nedelju u prvoj borbi repesaža Ana je lagano savladala Nemicu Holshorter rezultatom 15:7, međutim nakon ovog meča dve prepreke su bile nepremostive. Prvo je bolja od naše takmičarke bila Khlystunova iz Belorusije, kasnije pobednica turnira, da bi drugi poraz Ani nanela Weitbrecht (Nemačka) i to je značilo kraj turnira.

U konačnom plasmanu, Sel je zauzela 23.mesto i ovaj rezultat je za Anu značio novih 18 bodova za evropsku rang listu i skok na 29. mesto sa ukupno osvojena 53 boda.

Naše devojke, na čelu sa nacionalnim trenerom za ovu disciplinu, Danilom Perovićem, ostaće u Hajdenhajmu naredne nedelje na treninzima, a već sledećeg vikenda nastupaće u Bratislavi na juniorskom Svetskom kupu.