XS
SM
MD
LG

Kraljevske Krune u borbi protiv raka dojke

U nedelju 13, oktobra Kraljevske Krune će biti domaćini trećeg turnira Ženske lige, kao i trećeg kola juniorske Lige. Na oba sportska događaja Kraljevske Krune će sprovoditi kampanju borbe protiv raka dojke i prevencije od ove opake bolesti.

Po ugledu na NFL timove, a najviše zbog podrške i pomoći bolesnima kraljevački klub se priključio humanitarnoj akciji koja ima za cilj da ukaže na značaj preventivnih pregleda u borbi protiv raka dojke. Krune će na predstojećoj utakmici i turniru prodavati majice po ceni koju sami kupci proizvoljno odrede, a sav taj prihod će ići na račun Nacionalne asocijacije lečenih od raka. Pored toga članice i članovi Kraljevskih Kruna će na utakmicama nositi roze trake kao simbol borbe protiv ove opake bolesti.


Treći susret devojaka iz grupe Jug će se desiti u nedelju od 10:30 h, na otvorenom terenu sportskog centra "Okanik", u Mataruškoj banji, kraj Kraljeva. Nakon dva turnira Kraljice u svom domu dočekuju za sad nepobedive Divlje mačke i glavne rivalke iz Obrenovca, koje im stoje na daljem putu za Play Off. Devojke Kraljevskih Kruna, kao i Obrenovac Hawks će igrati odlučujući turnir da učešće u daljoj borbi za titulu prvakinja Srbije!

Svetlana Gajić, kapiten i jedna od QB Kraljica iznosi svoja očekivanja: "Očekujem pre svega fer i korektnu igru, ali bih takođe volela da se što veći broj ljudi priključi našoj humanitarnoj akciji. Naravno rezultat je veoma bitan jer odlučuje o prolasku u play off. Vredno smo trenirale i daćemo sve od sebe da ostvarimo neophodnu pobedu."
 
Istog dana od 15:00 h, na Atletskom stadionu, na Ibarskom keju u Kraljevu, nakon dve ubedljive pobede mlade Krune kao domaćini će dočekati Čačanske juniore. Po svemu sudeći ovo je odlučujuća utakmica u grupi Jug, za dalji odlazak u plejof JLS.

Defanzivac kraljevačkih juniora Aleksandar Simović Spin o predstojećoj utakmici kaže: "Ovog vikenda očekujem dobru i zanimljivu utakmicu, u kojoj će se naš tim boriti za još jednu pobedu u nizu. Nadam se da će naslov koji naša utakmica nosi, doneti pobedu i u borbi protiv raka dojke, a ne samo na terenu."



KAF Kraljevske Krune za vikend na utakmici juniora Kraljeva i Čačka, kao i na predhodno odigranom turniru ženskih timova, sprovešće kampanju protiv raka dojke za promociju prevencije od ove opake bolesti, a sve u saradnji sa Američkom ambasadom u Srbiji, kompanijom AVON, Fondom B92 i Nacionalnom organizacijom lečenih od raka. Predviđeno je da Krune prodaju majice te kampanje (cena majice će biti koliko ko želi i može da priloži) pa sav taj novac će Krune uplatiti na račun organizacije za borbu protiv raka. Pozivamo sve ostale da se uključe u ovu akciju na samoj utakmici i turniru i kupe majice, po cenama koje će moći sam svako da odredi i tako donira novac za pomaganje pacijentima obolelim od raka dok se kreću kroz sistem zdravstvene zaštite i suočavaju sa emotivnim izazovima dijagnoze.

KAF Kraljevske Krune su saradnik u aktivnostima kojima se obeležava oktobar kao svetski mesec borbe protiv raka dojke, kroz program ""Milion razloga zašto", koji sprovodi Ambasada SAD, u saradnji sa partnerima – Fondom B92 i kompanijom AVON i Nacionalnom asocijacijom lečenih od raka - NALOR. U okviru aktivnosti kojima se obeležava oktobar kao svetski mesec borbe protiv raka dojke, Ambasada SAD, u saradnji sa partnerima će dan ranije, u subotu 12. oktobra 2013. u podne organizuje prvu šetnju za podizanje svesti o ovoj bolesti.  Šetnja će se održati pod sloganom "Milion razloga zašto" i ima za cilj da promoviše značaj redovnosti pregleda. Dan kasnije, u nedelju 13. oktobra, nastavak te akcije će u Kraljevu organizovati klub američkog fudbala Kraljevske Krune.

 “Među 186 zemalja, Srbija je na 11. mestu po smrtnosti od ove bolesti i 36 po učestalosti. Iako mnogi misle da je rak dojke isključivo bolest žena, i muškarci mogu da obole od ove vrste kancera, u Srbiji se svake godine otkrije oko 40 novih slučajeva karcinoma dojke muškaraca. Svako od nas može da pomogne u prevenciji protiv kancera, a kao klub možemo da utičemo na mnogo osoba da povedu računa o svom zdravlju, kao i da pomognemo bolesnima.” – istakao je Srđan Ćosić, predsednik Kraljevskih Kruna iz Kraljeva.