XS
SM
MD
LG

Olimpizam: Saradnja OKS i Fakulteta za sport

BEOGRAD, 10. oktobar (Info centar).-Žarko Paspalj potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije i dr Ivanka Gajić dekan Fakulteta za sport potpisali su u prostorijama fakulteta memorandum kojim je predviđena saradnja u oblasti obrazovanja i usavršavanja stručnjaka u skladu sa Zakonom o sportu Republike Srbije i razmena znanja i iskustava u oblasti vrhunskog sporta.

Potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije Žarko Paspalj rekao je da je jedan od ciljeva OKS u olimpijskom ciklusu RIO 2016. obrazovanje i usavršavanje trenera i sportskih stručnjaka:

- Olimpijski komitet Srbije će sa zadovoljstvom sarađivati sa Fakultetom za sport u cilju razmene znanja i iskustava u oblasti vrhunskog sporta. Veoma je važno da naši sportisti, od trenutka kada načine prve sportske korake, a naročito onda kada postanu olimpijci i asovi, imaju školovane stručne kadrove koji će biti uz njih na putu ka uspehu.

Dekan Fakulteta za sporta dr Ivanka Gajić, takođe je istakla značaj ostvarivanja saradnje sa Olimpijskim komitetom Srbije:

- Jedan od naših glavnih ciljeva je da našim studentima omogućimo stručnu praksu u najeminentnijim sportskim organizacijama Srbije u čemu će nam pomoći i Oloimpijski komitet Srbije.

Žarko Paspalj uručio je indekse studentima prve godine i poželeo im mnogo uspeha u daljem školovanju.


Sledeća vest
100 godina Morave