XS
SM
MD
LG

Dečija nedelja u znaku odbojke

Od 1. do 7. oktobra Srbija obeleževa Dečiju nedelju, a tim povodom u Kraljevu su zajedničkim snagama Predškolska ustanova „Olga Jovičić-Rita“ i OK Tehničar izveli jednosatni odbojkaški hepening. Preko 350 kraljevačkih predškolaca, na tri terena na gradskom trgu, kod Milutina, učila su prve tajne magične igre na mreži, prvi put u rucii držali odbojkašku loptu i odigrali prve poene u svom životu.

- Naš klub postoji tri godine, a pre izvesnog vremena smo ponudili ljudima iz PU „Olga Jovičić-Rita“ saradnju, sa željom da već sada za decu iz predškolskih grupa organizujemo treninge prilagođene njihovom uzrastu i polako ih uključimo u školu odbojke. Ovo je pionirski poduhvat, a bolji povod za akciju nije mogao biti od Dečije nedelje. Presrećni smo da je ovoliko kraljevačkih mališana došlo sa svojim vaspitačicama na gradski trg i da su svi igrali odbojku, a mnogi izrazili želju da nastave da treniraju u našem klubu – kaže predsednik OK Tehničar i inicijator akcije, odbojkaški trener Dragan Đorđević.

Bilo je više nego simpatično gledati kako na tri terena, uz savete šest odbojkaških trenera i vaspitača mališani uzrasta od 6 godina uče igru pristima, čekićem, prvi put smečuju.

- Mnogi su pokazali zavidan talenat i biće nam drago da u pratnji roditelja dođu na pravi trening i nastave da se bave odbojkom. Uvodimo nove standarde, jer odbojkaom su se deca ranije bavila od trećeg ili četvrtog razreda osnovne škole, mi smo sa danom osnivanja kluba uključili đake prvake, a sada i predškolce. Siguran sam da nismo pogrešili, a sve je na dobrobit odbojkaškog sporta. Posle osvajanja nove medalje naše reprezentacije potrebno je iskoristiti povoljnu klimu i potrebno je uložiti dosta rada, jer bez toga nećemo imati uspeha – zaključio je Đorđević.

Predškolska ustanova iz Kraljeva je omogućila da se kompletan hepening organizuje na gradskom trgu. Vredni članovi OK Tehničar svakom detetu obezbedili su osveženje, vodu i čips, a kao rezultat dogovora sa firmom TREF Sport iz Beograda, svaki predškolac je dobio vaučer da po 30% nižoj ceni kupi neki artikal iz asortimana sportskog brenda ASIKS. Promoteri akcije bili su Dušan Bošković rodonačelnik kraljevačke odbojkaške škole, Gordan Vilimanović internacionalni odbojkaški sudija i predsednik Međuokružnog odbojkaškog saveza, Milan Žarković bivši selektor juniorske reprezentacije Srbije, kao i Boško Mačužić trener OK Ribnica.

Jednočasovni odbojkaški čas u potpunosti je uspeo, a prelepo jesenje popodne kod Milutina ostaće u sećanju svih kraljevačkih predškolaca.