XS
SM
MD
LG

OFK Vrbas - Slavija (NS) 0:0

Fudbaleri OFK Vrbasa odigrali su u nedelju treću kontrolnu utakmicu u sklopu priprema pred početak Područne lige Novog Sada. Na stadionu kraj Šlajza protivnik im je bila novosadska Slavija. Susret je završen rezultatom 0:0. Novi član Područne lige Novog Sada, Omladinski fudbalski klub Vrbas, ušao u četvrtu nedelju priprema pred start prvenstva. U ovoj fazi, radi se više sa loptom tj. akcenat je na uigravanju linija tima. Na utakmici sa Slavijom videlo se da ne funkcioniše baš sve po zamislima trenera Tepavčevića, ali to je i normalno s obzirom da su, fudbalskim žargonom rečeno, noge još uvek teške. Raduje borbenost i želja da se protivnik nadtrči, a tačnost pri dodavanjima i bolja realizacija u napadu doći će kako se bude bližila prva zvanična utakmica. Asistent „šefa struke“, Ljubomir Pantić, generalno je zadovoljan učinjenim posle prvih dvadesetak dana pripremnog perioda.

Sve ono što smo od igrača tražili, oni su ispunili na terenu. Momci su još uvek umorni od, takozvanih, bazičnih priprema, ali će to sve doći na svoje mesto do starta prvenstva. Odigrali smo utakmicu sa Slavijom, ekipom koja je u našem rangu takmičenja i rezultat 0:0 je sasvim zadovoljavajući. Videli smo jedan „Vrbas“ koji bi u bliskoj budućnosti ponovo mogao da postane nosilac ovog sporta u ovom delu Vojvodine. Što se igračkog kadra tiče, nikome mesto u startnoj postavi nije zagarantovano. Trudićemo se da ispravimo greške koje su se dešavale u duelu sa Slavijom. U prvoj fazi priprema rezultat nije bio primaran. Želeli smo samo maksimalnu angažovanost i da što više uigravamo linije tima. Najpre ste odigrali utakmicu sa ekipom koja je rang ispod vas (Elan-Vrbas 1:5), nakon toga sa timom iz višeg ranga (Vrbas-Mladost BJ 0:0) i u nedelju sa Slavijom, koja će vam biti protivnik u Područnoj ligi Novog Sada. Uočljivo je da odbrana funkcioniše na najvišem nivou; kapitulirala je samo jednom.

Da li ste očekivali da za dvadesetak dana stvorite bravi bedem ispred svog gola?
Tokom utakmice sa Slavijom, igrači iz zadnje linije napravili su, možda, samo jednu grešku. To je svakako za pohvalu. Želimo da i srednji red bude „produktivniji“, i da distribucija lopte bude na znatno višem nivou. Od njih, umnogome, zavisi i učinak napadača. Ostalo je sasvim dovoljno vremena da sve „dovedemo u red“. Igraćemo napadački fudbal, za gol više. Namera nam je da vratimo pobliku na tribine, a to ćemo učiniti samo ako budemo igrali atraktivno – istakao je Ljubomir Pantić.
Naredni protivnik fudbalerima Vrbasa biće, u sredu 13. avgusta, Njegoš u Lovćencu. Nakon te utakmice u nedelju bi, po najavama čelnika kluba, rival Vrbašanima, u Bečeju bila domaća istoimena ekipa. Prvenstvo, za ekipu sa Šlajza, počinje 24. avgusta utakmicom protiv Omladinca u Stepanovićevu.