XS
SM
MD
LG

Kostić: Dolaze bolji dani

Inđijski prvoligaš na startu prvenstva nije imao mnogo sreće. Šest bodova osvojenih u pet utakmica uz jednu pobedu, tri remija i jedan poraz ni izbliza ne mogu da zadovolje aspiracije renomiranog prvoligaša.

Nisu posebno uspešni bili zeleno-beli na domaćem terenu. U sva tri susreta izborili su samo remi. Ako se ima u vidu da je na samom startu žreb za protivnike odredio naovajlije u Ligi, Radnik iz Surdulice i Dolinu iz Padine, ne može se reći da je bilans povoljan.

U trećem susretu na inđijskom Gradskom stadionu protivnik je bio Borac iz Čačka. Od 33.minuta Čačani su igrali sa igračem manje. Ni ovo nije bilo dovoljno da se izbori više od nerešenog ishoda.

Sastav Inđije je tokom letnje pauze pretrpeo je korenite izmene. Bezmalo kompletna standardna postava napustila je ekipu. Pronašavši angažman u inostranstvu ili pak u superligaškim ekipama ustupili su mesta novopridošlim igračima. 

Dimitrov, Ivković, Tomčić, Dubajić, Petrović, Avrić, Zelić, Milinović u potrazi za šansom za daljom afiramcijom otisnuli su se iz Inđije ostavivši upražnjena mesta.

Pristigli su novi igrači, kompletan tim novajlija zamenio je dojučerašnje prvotimce. Po imenima radi se o kvalitetniom pojedincima,afirmisanim u drugim sredinama. Svesni su u Inđiji da je morao proći period uklapanja. Nadaju se da će prilagođavanje na nove uslove i sredinu brzo da prođe, da nailaze bolji dani.

Jedan od onih koji su prispeli tokom leta je i Branimir Kostić. Inđinčanin, negdašnji kapiten ekipe, proveo je jednu sezonu u Čačku. Nakon godine među Borčevim prvotimcima vratio se u matičnu sredinu.

Od samog starta zaslužio je poverenje stručnog štaba. Iksustvom i umećem nametnuo se kao pokretač akcija veznog reda. Uglavnom je zadovoljan igrama i angažovanjem. Uveren je da,kao posledica odgovornog i angažovanog pristupa, moraju doći i odgovarajući rezultati.

„U prvih pet kola osvojili smo šest bodova što nikako ne može da zadovolji ambicije. Kada dobro proanaliziramo učinak trebalo je da imamo barem tri boda više. Igrama,angažovanjem, borbenim i odgovornim pristupom to smo zaslužili. U pojedinim susretima sreća nam jednostavno nije bila naklonjena. Nismo na našu žalost iskazali potrebnu efikasnost. Nedostajalo je koncentracije u samoj završnici. Nije nas ovo međutiom pokolebalo. Ozbiljno smo radili tokom pripremnog perioda. Uporedo sa radom na sticanju takmičarske forme tekao je i proces oformljenja ekipe. Tokom prelaznog roka pristupali su nam igrači za koje se može slobodno reći da će biti ozbiljna pojačanja. Za sve je ipak potrebno vreme. Iz utakmice u utakmicu davaćemo više. Nismo se obeshrabrili. I dalje marljivo radimo. Ekipa će kroz utakmice dobiti potrebnu fizionomiju. Dobro poznajem Ligu. Prema onome kakav kvalitet trenutno posedujemo mesto nam je među prvih pet ekipa. Sa puno osnova mogu da potvrdim da ćemo igrom i rezultatima dokazati ovakav rejting. Moramo biti strpljivi. Našim vernim navijačima bih poručio da nema mesta panici. Vreme koje je pred nama dokazaće da sam bio u pravu“.

Kako ste zadovoljni ličnim učinkom.

„Vratio sam se u Inđiju nakon jednogodišnjeg izbivanja. Poznato je da u Borcu nisam dobio pravu šansu. Uspeo sam da se povratim. U prvih pet kola ustalio sam se u ekipi. Postigao sam jedan pogodak, ostvario  dve asistencije. Imao sam međutim još tri izgledne prilike iz kojih sam morao da poentiram. Kada se sve sabere mogu biti zadovoljan onim što sam do sada pružio. Vrlo dobro znam da mogu i moram još bolje. Predano radim što mora dati rezultata. Očekujem da će  prava forma doći uskoro. Nastojaću da se što bolje uklopim u ekipu. Imamo dosta kvalitetnih pojedinaca. Vremenom će individualni kvalitet da se uklopi u ekipu da bismo u nastavku prvenstva počeli da ostvarujemo i odogovarajuće rezultate koji bi nas odveli na poziciju koja nam po svemu pripada„ naglasio je Branimir Kostić.

 


30 .kolo Prva liga Srbije
Teleoptik 2 : 4 Bežanija
Inđija 1 : 0 Timok
Sloga (PM) 1 : 1 Radnik
Sindjelić 4 : 3 Smederevo
BSK Borča 1 : 0 Dolina
Metalac (GM) 0 : 2 Mladost (L)
Jedinstvo Putevi 1 : 2 Borac
Proleter 2 : 1 Sloga (K)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mladost (L) 30 18 6 6 60
2 Borac 30 15 7 8 52
3 Metalac (GM) 30 15 7 8 52
4 Bežanija 30 11 12 7 45
5 BSK Borča 30 12 7 11 43
6 Sloga (PM) 30 12 7 11 43
7 Sloga (K) 30 12 6 12 42
8 Jedinstvo Putevi 30 11 8 11 41
9 Proleter 30 10 9 11 39
10 Radnik 30 10 8 12 38
11 Sindjelić 30 10 7 13 37
12 Inđija 30 10 7 13 37
13 Timok 30 8 10 12 34
14 Dolina 30 9 7 14 34
15 Teleoptik 30 8 7 15 31
16 Smederevo 30 8 7 15 31