XS
SM
MD
LG

Prijateljska utakmica Donji Srem - Spartak ZV 2:2

Bez obzira što su Ristovski i Kurćubić ukazali poverenje igračima, koji u prvenstvu imaju relativno manju minutažu, ljubitelji fudbala u Popincima videli su vrlo lepu utakmicu. Već u 7. minutu „hladan tuš“ za domaće navijače: izvanredan šut Meseija sa oko 30 metara je bio toliko precizan da Živković, koji se izvio, nije uspeo da ga „ukroti“. Par minuta kasnije vidjena je brza kontra Subotičana, koja se okončala samo šutem Djugurdića preko gola. Do poravnanja rezultata došlo je u 27. minutu: posle prekršaja nad Marčetom u kaznenom prostoru Spartak Zlatibor vode, sudija Sremac dosudjuje kazneni udarac, koji Lukić rutinerski pretvara u gol. Poslednju priliku za promenu rezultata u prvom poluvremenu imao je Donji Srem u 40. minutu: sjajan centaršut Ilića, dobar skok-šut Vukobrata i na kraju, još bolja intervencija Jovanića.

U redovima domaćina jedan od raspoloženijih fudbalera za igru - Ilić, bio je u centru pažnje u 49. minutu: odličan udarac sa 16 metara i lopta se našla iza ledja Janoševića. U 53. minutu, nakon opravdano dosudjenog kaznenog udarca, za goste i Džugurdić je imao priliku da se upiše u listu strelaca : medjutim, Živković je vrlo siguran. Posle centaršuta Ilića u 75. minutu i Marčeta je mogao nešto višpe da uradi, ali, sve se završilo bez posledica po gol Janoševića. Konačno, „tačku na i“ stavlja Vidović zaista lepim golom u 88. minutu, kada je odlično izveo slobodan udarac sa oko 25 metara od gola Šegavca.

Prijateljska utakmica Donjeg Srema protiv Spartak Zlatibor vode ujedno je bila „pozivnica“ ljubiteljima fudbala iz ovih krajeva za subotnju prvenstvenu utakmicu, kada na „Suvači“ gostuje kruševački Napredak.

Popinci – Strelci: 0:1 Mezei u 7, 1:1 Lukić u 27, 2:1 Ilić u 49. 2:2 Vidović u 88. minutu. Igralište: Napretka. Gledalaca: 100. Sudija: Siniša Sremac (Ruma).

DONJI SREM: Živković, Lakićević, Kuzmanović, Milašinović, Vukobrat, Stojanović, Sindjić, Čović, Lukić, Ilić i Marčeta. Igrali su još: Šegavac, Danojević, Košutić i Šubert.

SPARTAK ZV: Jovanić, Jondić, Vidović, Radović, Marković, Stevanović, Vojvodić, Mezei, Kaludjerović, Milić i Džugurdić. Igrapo je još: Janošević.