XS
SM
MD
LG

Rvanje: Srebro Živanovića ima zlatan sjaj

BEOGRAD, 21. avgust (Info cvnjentar).- Rajko Baltić, direktor Rvačkog kluba Partizan, istakao je na konferenciji za medije u Klubu sportista Partizana da srebrna medalja kadeta crno belih Bobana Živanovića ima zlatan sjaj i da je po onome to je pokazao u finalnoj borbi na kadetskom Šampionatu sveta u Zrenjaninu u utorak uveče zaslužio i najsjajnije odličje.

- Živanović je izveo „bacanje“ koje po svim elementima posebno po visini zaslužuje pet poena, ali sudije nisu pravilno procenile, a naš stručni tim uz strunjaču nije uložio prigovor - „čelendž“ i Živanović je dobio tri poena, a mogao je i da reši borbu. Međutim, i ova medalja je obradovala sve u klubu i potvrdila da se u Partizanu dobro radi. Imamo tri medalje u takmičenjima prebogatoj sezoni, medetaransko srebro Aleksandra Maksimovića i dve kadetska srebra, evropsko i svetsko Bobana Živanovića. Čestitamo i mladom Miklošu Hortiju na sverskoj bronzi i sjajnim domaćinim i orgnizatorima u Zrenjaninu na besprekorno organizovanom šamppionatu sveta.

Trenar Partizana Boško Kecman posebno je podvukao da uspesi Bobana Živanovića nisu slučajni i da su plod izuzetno disciplinovanog rada:

- U Partizanu smo okrenuti mladima uz braću Živanović i Erski imamo i još desetak veoma talentovanih juniora. Aleksa Erski je pokazao raskošan talenat ali je na SP izgoreo u prvelikoj ženji i nije prikazao šta zna.

Boban Živanović se zahvalio diretoru Baltiću, treneru Kecmanu i klubu Partizan na pomoći u pripremama za takmičenja i istakao:

- Vodio sam sa 3:2 protiv Gruzina u finalu i pobeda je bila na vidiku ali se nekad i ne završi tako kako želiš. Dobro sam se pripremao u Mađarskoj, potom u klubu u Beogradu i na kraju u gostoljubivom Zrenjaninu i na merenju sam imao 900 grama manju težinu iako sam skidao skoro devet kilograma.

Bobanu Živanoviću čestitao je na uspehu i predsednik Skupštine RK Partizan Dragan Nikolić, a konferenciji za medije prisustvovali su i predstavnici Opštine Vračar i veliki broj uglednih gostiju i prijatelja rvačkog sporta.

Među uglednim gostima bio je i Muamed Ibnuzeir rvački zvaničnik iz Maroka, predsednik Mediteranskog komiteta u rvanju u kome su 24 zemlje. Izborni kongres MK u rvanju zakazan je za 23. avgust u Beogradu a član rukovodstva MK u rvanju je i direktor Partizana Rajko Baltić koji je obavestio da će se Šampionat Mediterana u rvanju održati iduće godine u Kanjiži.

RKL Partizan će u petak 23. avgusta u 20 časova odžati psoebnu prlsvu medalja Bobana Živanovića.

Boban Živanović osvojio je srebrnu medalju na kadetskom Šampionatu sveta u rvanju u Zrenjaninu u kategoriji do 100 kg pošto je sa 6:3 u finalu izgubio od Zviada Pataridzea iz Gruzije. U polufinalnom meču savladao je sa 1:0 Beksulatana Mahmudova iz Kirgistana.

U četvrtfinalu je na impresivan način posle 14 sekundi tuširao Japanca Taiki Jamamotoa. U osmini finala je pobedio Mađara Almašija sa 8:3.

Mikloš Horti osvojio je bronzu u kategoriji do 54 kilograma. U borbi za treće mesto pobedio je sa 3:1 Miku Peltonkangasa iz Finske. U polufinalu je poražen od Japanca Kozuje Kojunagija sa 4:1. U četvrtfinalu Mikloš Horti je savladao Švajcarca Flavija sa 5:2, a u prvom kolu je bio bolji od Pavla Molnara iz Ukrajine (5:0).