XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Dobra škola srpskih mlađih kadeta u Italiji

MARENO DI PJAVE, 2. avgust (Info centar). - Reprezentacija Srbije u mlađem kadetskom uzarastu uspešno je učestvovala na najjačoj trci za ovaj uzrast u Italiji „Marka in bici“ u mestu Mareno di Pjave.

- Bilo je pakleno, 186 vozača na startu, staza izuzetno teška i ogromna vrućina! Za naše najmlađe takičare učešće je bilo jedno veliko iskustvo i škola jer su videli šta je prava trka i kako se vozi! I plasmani su bili solidni obzirom da nemaju iskustva u takvim trkama. Andrija Joksimović iz Partizana plasirao se na odlično 30. mesto, Nemanja Stojanović iz CCN Metalca bio je 42, Saša Utvić iz Sombora 64. dok je Dušan Veselinović iz Partizana ostao iza u velikom padu i nije završio zbog tehničkog kvara – kaže mladi trener Partizana Dušan Banović, koji je vodio reprezentaciju u Italiju. 

Srpska reprezentacija je izuzetno primljena. Dušan Banović posebno ističe fantastičnu organizaciju i smešataj u hotelima sa četiri zvezdice:

- Srbija i Belgija su bile jedine inostrane selekcije koje su primljene na trku. Ostale ekipe su bile iz Italije. Na predstavljanju timova bili su Saša Modolo i Andrea Guardini profesionalci koji su potekli iz tog regiona što svedoči koliko organzatori posvećuju pažnje svakom detalju – dodao je Dušan Banović.