XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Gajičić izabrao za Balkanijadu

BEOGRAD, 31. jul (Info centar).- Saša Gajičić, selektor za mlađe kategorije BSS odredio je sastave za Balkansko prvenstvo u drumskoj vožnji za juniore i kadete čiji će domićin biti pokrajina Tušnad u Rumuniji 3. i 4. avgusta.

U juniorskoj konkurenciji startovaće Dušan Kalaba i Luka Kotur (Partizan), Milan Dragojević (Spartak) i Miloš Miladinović (CCN Metalac), dok će u kadetskoj trci medalje juriti Dušan Rajović (CCN Metalac), Dario Nimčević i Dimitrije Žarković Đolai (Spartak), Nikola Rosić (Šumadija Biro plan, Aranđelovac) i Andrej Galović (Partizan).

Hronometar kod kadeta voziće Rajović, Nimčević i Žarković Đolai.

- Zbog bolesti otkazao je Milan Bogdanović iz niškog Železničara MBN – kaže Gajičić, kome će u stručnom štabu asistirati trener Spartaka Dejan Perčić.- Za sada još ne znam da li ću pozvati još nekoga. Staze su veoma zahtevne , voze se krugovi od po šest kilometra, ali se nadam dobrim rezultatima posebno od kadeta.

Na Šampionatu Balkana biće iz Srbije i predsednik Tehničkog komiteta Balkanske biciklističke unije (BCU) Dragan Dostanić, dok su posebni gosti predsednik Asocijacije sudija BSS Nebojša Popov i generalni sekretar Marko Živanović. Generalni sekretar BCU je Marko Pročikević srpski komesar UCI za doping kontrolu. Iz Srbije sudiće arbitar Marija Krstić. Ekipe kreću na put u petak 2. avgusta.