XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Sa lepim sećanjima na startu u Sibiu

SIBIU, 10. jul, (Info centar).- Reprezentacija Srbije startovaće 11. jula u rumunskom gradu Sibiu u prologu treće trke „Sibiu tur“ (visoka 2.1 kategorija) u jakoj konkurenciji ali i sa lepim sećanjima na olimpijsku 2012. kada je Gabor Kasa na toj trci pobedio u poslednjoj etapi, trijumfovao na tri prolazna cilja i osvojio crvenu majicu za sprintere. U generalnom plasmanu, završio je na 11. mestu, a Esad Hasanović je bio 12.

Na prozivci će se naći 17 ekipa, dve profesionalne kontinentalne, 11 kontinentalnih i četiri nacionalne selekcije, među kojima je i reprezentacija Srbije. Selektor Radiša Čubrić računa na Gabora Kasu (Spartak, Subotica), Jovana Zekavicu, Stefana Stefanovića, Marka Danilovića (svi Borac, Čačak), Miloša Borisavljevića (CCN Metalac), Esada Hasanovića (Radnički Kragujevac) i Nikolu Kozomaru (OBK Beograd).

- Imali smo nesreću da Daniloviću ukradu bicil nekoliko dana pre polaska na trku tako da će voziti na pozajmljenom - kaže Radiša Čubrić.- Očekujem i pored jake konkurencije, dobre plasmane u etapama. Stević će voziti za svoj Tušnad tako da imamo osam vozača u karavanu.

Prolog će se voziti kao pojedinačni hronometar oko starog dela Sibiua na stazi od 2,4 km. Prva etapa je 12. jula Sibiu – Bale Lac (143,6 km) sa usponom na preko 2.000 metara. Druga etapa je 13. jula Sibiu - Paltinis (183,8 km) takođe sa usponom ali na 1.400 metara. Poslednjeg dana 14. jula voziće se dve poluetape – treća „A“ pojedinačni hronometar na 14 km u Sibiu i po podne treća „B“ drumska kružna etapa oko grada od 138 km.

Nagradni fond na trci je 30.000 evra. Pobednik u generalnom može da računa na 3.500 evra, a slavodobitnik u etapi na 1.836 evra.