XS
SM
MD
LG
10.07.2013 Vinko Janković

"Sombor 2013": Apa futsal pojačan košarkašem Šuputom, petardom isprašio somborski

Ulaskom u drugu nedelju odigravanja letnjeg turnira u malom fudbalu "Sombor2013", nastavljeno je takmičenje po grupama i već su se izdvojili favoriti i oni koji idu u drugu fazu takmičenja , a ima i onih koji su završili svoj nastup na ovoj letnjoj fudbalskoj manifestaciji koja privlači pažnju ljubitelja maloga fudbala u Somboru. Apatinska ekipa APA FUTSAL iz "E" grupe u konkurenciji veterana , za koju je večeras nastupao i poznati košarkaš beogradskog Partizana ;Predrag ŠUPUT, ne samo da je obezbedila nastup u četvrtfinalu nego je večeras svoga protivnika, ekipu somborskog VIP-a, dotukla do nogu sa 5:0. Po dva gola su dali proslavljeni košarkaš Šuput i Rožić, a Bubalo se u listu strelaca upiso jedanput. U istoj grupi, SC SOKO je slavio nad ekipom Gakovo iz istoimenog mesta u somborskoj opštini, rezultatom 2:1, a golove su postigli Martić i Sladojević, dok je gol za gakovčane dao Šćekić. Na ovoj utakmici se proslavio golman ekipe SC Soko, jer je u nekoliko navrata svoj tim spasao od. sigurnih pogodaka.

U seniorskoj konkurenciji , igrana je samo jedna utakmica i to meč iz "D" grupe  "DUKA TRADE" i "AGRO RAVANGRAD" u kojoj je , pobedom u svojoj prvoj utakmici na turniru odabrani tim mladih igrača DUKA TRADE savladao kupusinsku postavu Agro Ravangrada sa 3:2. Mladići iz Sombora su poveli golom Pavina, na 2:0 je povisio Aleksandar Berić . Gosti su smanjili golom Forgača u prvom delu,a u nastavku je Denis Benjak iz slobodnog udarca doveo svoj tim u vođstvo od 3:1. Dobrom igrom pred kraj utakmice i čestim izlaskom pred odličnog Molnara, kupusinci su pretili i iz jedne akcije i postigli gol za 3:2, ali dalje nisu mogli. Ovim porazom oni su se oprostili od daljeg takmičenja na turniru, a pred somborskom publikom su ostavili solidan utisak. Večeras su nastupili u sastavu  : Kratofil,Dujmović, Forgač, Domorad, Todorović, Bujak i Mandić. Na drugoj strani su im se suprostavili : Molnar ,A: Berić, S Berić, Benjak,Pavin, Leskovac, Mijić i Ožbolt. Od turnira su se oprostili i igrači ekipe "Kaja Plus", jer ih je organizator diskvalifikovao zbog događaja vezanih za njihov susret sa ekipom Alakse Šantića , kada su poraženi 1:0. Oni su večeras trebali igrati svoj susret sa ekipom ZZ Ravangrad,ali je organizator tu utakmicu registrovao službenim rezultatom 3:0 za  ekipu zadrugara iz Sombora. 

 

 
Na snimcima: Gol Rožića na asistenciju Šuputa sa utakmice APA FUTSAL-VIP 5:0, ekipa AGRO RAVANGRAD iz Kupusine i pogodak Dujmovića za 2:3 na utakmici sa DUK-a Trade