XS
SM
MD
LG
09.07.2013 Vinko Janković

Sombor: Trojkaši pobednici trećeg Vidovdanskog basket turnira "Jame 2013"

Kišom prekinut, odgođeni III Vidovdanski basket turnir "JAME 2013 " u Somboru, završen je sinoć, odigravanjem druge polufinalne , i finalnom utakmicom, u kojoj je ekipa "Trojkaši" savladala ekipu "KOMN" i postala treći pobednik ovoga, sada već tradicionalnog

okupljanja basketaša na jednom turniruu MZ "Nova Selenča" . Najpre je u borbi za prolaz u finale  odigran jedan nadasve uzbudljiv i neizvestan meč koji je morao biti rešen izvođenjem slobodnih bacanja, jer je u regularnom delu rezultat bio nerešen 13: 13. Na nekoliko sekundi pre kraja  ekipa KOMN-a je vodila 13: 12, a svojim košem u zadnjim sekundama regularnog dela ;Ognjen KUKULJ je poravnao na 13: 13 i izborio slobodna bacanja. Od po četiri bacanja, svaka od ekipa je iskoristila po dva, pa je još po jedno bacanje odlučilo pobednika, a sigurna ruka Galetina odvela je njegov KOMN u finale.

Pre finalne utakmice trebala je se igrati utakmica za treće mesto , ali ona nije odigrana jer se ekipa "Lepotica i zveri" nije pojavila iz razloga što  su dva njena člana povređena u borbama četvrtfinala, pa je ekipa "SO KOŠ" osvojila treće mesto bez borbe. U finalnoj utakmici , dve najbolje ekipe su vodile žestoku borbu za svaku loptu i svaki pogodak u obruč, a na kraju su "Trojkaši" slavili sa 16: 13 i njima je sasvim zasluženo pripalo prvo mesto i nagrada od organizatora, diploma i pehar, a njihov član ekipe, Radoš VUKOLIĆ, proglašen je najboljim igračem turnira, i pripala mu je još jedna medalja za najboljeg strelca na III Vidovdanskom turniru "JAME 2013". Utakmice finalnog dela sudili su Jovan Uzelac i Siniša Sladić a od ostalih nagrađenih treba spomenuti ime  mladog Borisa Radeva iz ekipe "Kanarinci" koji je bio najmlađi učesnik turnira. . Stojan Jandrić (Matorci") je najstariji  učesnik, a Slavko Gutić i Alekse Šantića  je fer-plej igrač. Dragana Kekezović je  jedina dama koja je nastupila na turniru basketaša , i njoj sve pohvale za hrabrost i borbu koju je prikazala na ovom turniru . Zajedničko druženje uz zakusku i piće , organizator je priredio za sve učesnike u restoranu Gernotološkog centra u Somboru i tu su pali prvi dogovori za naredni susret sledećeg Vidovdana.
 
 

Na slikama : Nagrađeni sa III Vidovdanskog basket turnira "Jame 2013" u Somboru, detalj sa finalne utakmice "Trojkaši"-KOMN" 16: 13 i najbolji igrač i strelac turnira, Radoš VUKOLIĆ iz pobedničke ekipe "Trojkaši"