XS
SM
MD
LG

Epicentar zbivanja u Ubu i Inđiji, Tekstilac kod kuće i Smederevci na Karaburmi za baraž ili nešto više

Foto: Prva liga Srbije

Više od polovine utakmica odigrano je u plej-ofu Mozzart Bet Prve lige, i dalje nije poznato koji će klub, pored prvaka sa Karaburme izboriti direktan plasman u elitu. Najbliži istorijskom cilju su Ubljani, koji imaju dva boda prednosti ispred prvog pratioca Inđije. Ostali konkurenti zaostaju i borba za baraž namenjena je Tekstilcu, Smederevu 1924, Jedinstvu ili Inđiji. Pobedom Ubljana pored stadiona “Rajko Mitić” i Inđije pored pruge nad “oklopnicima”, stvari su se donekle iskristaliale. Mačva je dobila kombinovani sastav OFK Beograda, a Tekstilac u vojvođanskom derbiju Mitrovčane. U izvesnoj meri zavisiće u kojim će sastavima nastupiti beogradski klubovi i time otežai ili olakšati posao zainteresovanim klubovima.

Sva četri meča igraju se u nedelju.

Jedinstvo će na “Draganu Džajiću” ugostiti komšije iz Šapca sa obavezom da nastave da pobeđuju i drže na odstojanju rivala iz Inđije. Prvo poluvreme u Beogradu su odigrali za udžbenike i postigli sva četri gola, istakao se najbolji strelac lige Karikari golom i asistenciojom. Mačva je iskoritila šansu da savlada kombinovani sastav “romantičara” i teorijski može do baraža. Oba rivala uspešna su u doigravanju i domaćin ima veći motiv da trijumfuje.

Inđija je ponovo domaćin i pobeda nad nemotivisanim Mitrovčanima se nameće kao imperativ. Reče trener Golić da su oni sami sebi najveća prepreka i kada otklone taj nedostatak uglavnom pobeđuju. Odigrali su prvo poluvreme bez grešeke, postigli tri gola i otklonili sve sumnje oko konačnog ishoda. Ponovo je egzekutor bio Janjić, igrač utakmice, takođe se istakao Maričić. Sa Mitrovčanima imaju pozitivan skor (dve pobede) i nema razloga da još jednom trijumfuju. Trener Nikolić koristi plej-of da razigrava igrače sa manjom minutažom, kao Cvetkovića, šansu će dobiti i Đukanović. Plasmanom u doigravanje su ispunili zadati cilj i sve preko toga je veliki plus.

Tekstilac je favorit protiv RFK Grafičara i sa nova tri boda mogu obezbediti baraž. Zahvaljujući raspoloženom dvostrukom strelcu internacionalcu Ukačukvu (osam golova) stigli su do druge pobede u plej-ofu i mogu se vratiti na nekadašnje pozicije. U zavisnosti u kom će sastavu nastupiti “ljubičasti” domaćin može na teži ili lakši način doći do novih bodova. Od duela sa Ubljanima vredi istaći evro gol Bubakara u 37. sekundi spektakularnim “makazicama”

OFK Beograd dočekuje Smederevce, koji su prethodne četiri utakmice odigrali ispod nivoa i izgubili korak za konkurentima. Lakše nego što se očekivalo izgubili su u Inđiji, naročito su podbacili u prvih 45 minuta. Lider je upisao prvi poraz u Šapcu, pre toga tri pobede i sa devet bodova su najuspešniji od ostalih sedam ligaša. Ukoliko zaigraju u kompletnom sastavu “oklopnicima” se loše piše, mada nije lako motivisati tim koji je odavno osvojio naslov prvaka.


OFK Beograd : Radnički (SM)
Jedinstvo (Ub) : Smederevo 1924
Inđija Toyo Tires : RFK Grafičar
Tekstilac : Mačva
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 OFK Beograd 36 22 6 8 72
2 Jedinstvo (Ub) 36 19 7 10 64
3 Inđija Toyo Tires 36 17 7 12 58
4 Tekstilac 36 15 11 10 56
5 Smederevo 1924 36 14 14 8 56
6 Mačva 36 13 11 12 50
7 Radnički (SM) 36 13 10 13 49
8 RFK Grafičar 36 12 11 13 47