XS
SM
MD
LG

OFK Beogradu čestitke na tituli, ostalima neizvesna borba do kraja

Foto: OFK Beograd

Drugo kolo plej-ofa Mozzart Bet Prve lige do te mere je istumbalo tabelu da su ekipe sa vrha zamenile mesta sa onima ispod. Od toga izuzimao OFK Beograd, koji je i matematički obezbedio tiulu i povratak u elitu nakon osam godina.

OFK Beograd se vraća Super ligu na velika vrata i pobeda u Odžacima trasirala je put ka tituli. Na kvalitet, strategiju i postavku igre dobili su domaćina i nakon malo više od sat vremena obezbedili pobedeu zahvaljujući raspucanom Georgijeviću. Na Tekstilac su se navalile silne nevolje i veća im je briga kakav će epilog imati sporne utakmice, jer je u međuvremenu stigao još jedan dopis iz Niona na adresu FSS u kojem se pod sumnju stavlja utakmica OFK Vršac – Tekstilac (30. Kolo).

Do 70. minuta Inđija je na Ubu gubila i bila trenutno peta (bez baraža), Jedinstvo je zadržalo drugo mesto, a odmah iza pozicioniralo se Smederevo 1924. Tekstilac je ostao četvrti, u donjem delu tabele nije bilo promena. Za 20 minuta situacija se potpuno preokrenula i tabela je dobila novi izgled.

Jedinstvo je izgubilo ključne bodove i sa dva vezana poraza u finišu pokazalo da nema dovoljno svežine, skroman roste i problem je taktičke prirode. Inđija je najpre preko najboljeg igrača Janjića izjednačila i u nadoknadi Desančić se pobrinuo da bodovi odu u sremsku ravnicu. Trener Jovan Golić ističe da su u prvom poluvremenu izgledali defanzivno i ofanzivno loše. Promenu su donele izmene, posebno poslednja u liku mlađanog Gajilovića, koji je bio asistent kod prvog i oduzeo loptu u akciji kod postizanja drugog gola.

- Izmene su odnele prevagu, promenjen je sistem igre i imali smo sreće u nadoknadi vremena. Kao da nam se vratio za promašeni penal u Iđiji sa istim protivnikom. Liga je izjednačena i jedan gol može sve da promeni. Za nas su ključne naredne dve utakmice, sa OFK Beogradom u sredu na Karaburmi i dolazak Smedereva - izričit je poznati stručnjak.

Smederevci su bili u sličnoj situaciji kao Ubljani i do 73. minuta vodili pored "Rajka Mitića", da bi RFK Grafičar golovima Mladenovića i Ajdara (90.min) preokrenuo rezultat. Rezimirajući utiske sa terena, trener Saša Mićović kaže da je prvo poluvreme pripalo domaćinu. - Bili su hitriji, brži, kontrolisali situaciju na terenu. Imali smo sreću da je naš prvi šut u okvir gola završio u mreži. U 73. minutu primili smo kiks gol, odlučila je individualna sposobnost Mladenovića. Jovanović I Obradović su imali velike prilike da nas ponovo dovedu u vođstvo i kazna je stigla u 90. minutu.

Radnički je pobedio, ali je zadržao osmu poziciju i izjednačio se na tabeli sa rivalom iz Šapca. Pobedili su a da nisu postigli gol, sve je učinio Marković nespretnom intervecijom i autogolom.


OFK Beograd : Smederevo 1924
Tekstilac : RFK Grafičar
Jedinstvo (Ub) : Mačva
Inđija Toyo Tires : Radnički (SM)
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 OFK Beograd 34 22 5 7 71
2 Jedinstvo (Ub) 34 17 7 10 58
3 Inđija Toyo Tires 34 17 5 12 56
4 Tekstilac 34 15 9 10 54
5 Smederevo 1924 34 13 13 8 52
6 Mačva 34 13 10 11 49
7 Radnički (SM) 34 13 9 12 48
8 RFK Grafičar 34 12 9 13 45