XS
SM
MD
LG

Derbi u Odžacima, stižu uzdrmani "romantičari", Smederevci za konsolidaciju protiv neubedljivih Leskovčana, Mačva i Metalac za popravak utiska

Foto: prvaliga.rs

U sredu i četvrtak je odigrano 23. vanredno kolo u Mozzart Bet Prvoj ligi. Derbi na Karaburmi nije opravdao očekivanja i prisustvovali smo fudbalskoj uspavanki. Užičani su nakon šest meseci pobedili (osam kola bez datog gola). Kolubara je pobedom u Čelarevu napravila krupan pomak ka plej-ofu. Tekstilac je uspeo da anulira minus od dva gola iza najvećeg stadiona i potvrdi konstntnost forme. Utakmica na Bežaniji nije odigrana jer Novobeograđani nisu obezbedili kola hitne pomoći. Četiri duela završeni su bez pobednika, mada su domaćini imali prednost i bili bliži trijumfu. Kolo je bilo siromašno golovima (postignuto 12), po jednom su slavili domaćini i gosti.

Naredno 24. kolo je na programu u nedelju i ponedeljak.

Derbi se igra u Odžacima, u nedelju, gde gostuje vodeći OFK Beograd. Rivali u različitom raspoloženju dočekuju okršaj, domaćin je bio uspešan u prethodna tri kola (pet bodova), za razliku od lidera koji pored skromnog boda, još nije postigao gol. Tekstilac se nalazi u boljoj formi i bliži je pobedi. Igraju konstantno dobro, nikog ne respektuju i nikad se ne predaju, to su pokazali pored našeg najvećeg stadiona. “Romantičari” ne liče na sebe i nisu ni u približnoj formi koja ih je krasila tokom jeseni.

Susret koji pobuđuje pažnju biće okršaj između posrnulih Smederevaca i oslabljene GFK Dubočice. “Oklopnici” su loše ušli u nastavak prvenstva i izvadiće se pobedom službenim rezultatom nad Novobeograđanima. Ukoliko gaje nadu o baražu moraju pobeđivati. Za rivala će imati Leskovčane, koji su zaređali sa remijima i nalaze u velikim kadrovskim problemima. Pored malog rostera, zbog povreda van stroja su Savić, Momčilović, Belić takođe ne igra i još neki rekovalecenti.

Inđija će ugostiti probuđene Užičane, koji su blizu pola godine čekali na pobedu i sa novim šefom stručnog štaba Ljubišom Stamenkovićem nadigrali blede Šapčane. Očekuje ih dva izuzetno teška gostovanja i nakon Srema odlaze u obližnje novosadsko Novo naselje. U navedenim mečeva može lako da se reši sudbina era. Inđija ne deluje kao ekipa koja najozbiljnije konkuriše za mesto koje vodi direktno u elitu. Iz tri utakmice doneli su četiri boda i meč sa Užičanima je prilika da nas demantuju.

Mačva i Metalac su neuspešni u nastavku orvenstva. Šapčani su osvojili bod i od Milanovčana su udaljeni tri boda. Nisu menjali sastav, osim trenera, ali igraju bledo, bezlično i bez koncepcije. Metalac je uzeo bod više i ostavili su bolji utisak, naročito su bili zapaženi u duelima sa Mladost GAT i OFK Vršcem, i nisu realizovali nekoliko kolosalnih prilika.

OFK Vršac dočekuje Jedinstvo u neizvesnom susretu sa obostranim adutima. “Crveni” se uglavnom orejentišu na defanzivu i vrebaju priliku iz brze tranzicije da iznenade protivnika. Iz Milanovca su se vratili neporaženi, protiv Ubljana neophodno je da slave da bi zadržali mesto koje vodi u plej-of. Jedinstvo je imalo primedbe na delenje pravde u meču sa Mladost GAT. Propustili su nekoliko prilika, naročito u prvom poluvremenu, kasnije opada ritam i kao da nemaju dovoljno snage za svih 90 minuta.

Preostale tri utakmice igraju se u ponedeljak.

Pažnju pobuđuje beogradski derbi između Kolubare i RFK Grafičara. “Rudari” se nalaze u dobroj seriji (osvojili sedam bodova). Ljubičasti umalo od gotovog da naprave veresiju i sa dva gola viška na kraju su morali da se zadovolje bodom u odmeravanju snaga sa Tekstilcem. Uspešni strateg Marko Neđić produžio je ugovor sa klubom i nastavlja uspešnu misiju stvaranja novih asova za aktuelnog šampiona.

Pored Save sastaju se favorizovani Radnički i Novi Sad 1921. Mitrovčani su odoleli na novoj “Dubočici” i zasluženo nose bod, dovoljno da zadrže šansu za plej-of. “Kanarinci” plaćaju danak mladosti i neiskustvu i sve su težoj situaciji. Poraz od Kolubare dolio je ulje na vatru, polako posustaju i sve su dalje od luke spasa.

Mladost GAT je favorit protiv otpisanih Novobeograđana. Ne igraju po planu ali se rezultatski ostvaruju i doneli su sedam bodova dovoljno da se nađu na tri boda od prvog iznad crte (Metalac). Ukoliko planski osvoje tri boda uhvatiće priključak sa direktnim konkurentima. Osvojen bod pored Tamnave mnogo vredi, naročito kada se osvoji na terenu ekipe koja gaji visoke ambicije.


Inđija Toyo Tires 4 : 0 Radnički (NB)
Jedinstvo (Ub) 2 : 0 GFK Dubočica
Metalac 4 : 2 RFK Novi Sad 1921
GFK Sloboda 1 : 1 RFK Grafičar
Mačva 1 : 1 OFK Beograd
OFK Vršac 2 : 1 Tekstilac
Mladost GAT 3 : 1 Kolubara
Smederevo 1924 1 : 1 Radnički (SM)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 OFK Beograd 30 19 5 6 62
2 Jedinstvo (Ub) 30 15 7 8 52
3 Inđija Toyo Tires 30 15 5 10 50
4 Tekstilac 30 13 9 8 48
5 Smederevo 1924 30 12 12 6 48
6 Radnički (SM) 30 11 9 10 42
7 Mačva 30 11 9 10 42
8 RFK Grafičar 30 11 9 10 42
9 GFK Dubočica 30 10 11 9 41
10 OFK Vršac 30 10 9 11 39
11 Metalac 30 9 10 11 37
12 Kolubara 30 9 9 12 36
13 Mladost GAT 30 8 10 12 34
14 GFK Sloboda 30 8 9 13 33
15 RFK Novi Sad 1921 30 6 4 20 22
16 Radnički (NB) (-6) 30 6 7 17 19