XS
SM
MD
LG

Lazarev megdan u demonstraciji snage reprezentacija Srbije i Mađarske

Reprezentacija Srbije Lazarev Megdan u Trsteniku, foto: D.Ivanović

U trsteničkoj hali sportova održan je osmi po redu ’’Lazarev megdan-ARMFIGT" u sportskom obaranju ruke, na kome se grčevito borilo 12 parova iz Srbije i Mađarske. Deset parova činili su muškarci a dva para bile su dame u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. Uzbudljivo i neizvesno od početka do kraja ipak i pored vođstva mađara ekipa Srbije uspela je da slavi pobedu na kraju rezultatom 7:5.

Takmičenje u demonstriranju mišića organizovali su Klub sportova snage "Fit Max", opština Trstenik i Srpski sportski savez za obaranje ruke. Mečeve su sudile sudije iz Bugarske. Ovom pobedom reprezentacija Srbije dobila je priliku da nastavi takmičenje u Istanbulu. Pre samog početka nadmetanja u trsteničkoj hali sportova Ljubodrag Krstić je proglašen za sportistu godine.

Prvi par u kategoriji do 18 godina bili su Veljko Petrović šampion Srbije i Mađarski šampion Patris Danko, pobedio je takmičar Srbije. U drugom meču spektakla ruke su ukrstile dve dame Henrijeta Barzo i Jovana Arnautović, pobedila je mađarica koja je i pre ovog meča važila za favorita. U trećem meču vođstvo Srbije pobedom Radiše Milojkovića najstarijeg takmičara u srpskoj reprezentaciji.

U narednom meču Mađari izjednačuju rezultat 2:2 zahvaljujući pobedi Brigite Ivanfi a onda su Mađari došli u vođstvo pobedom Tibora Suse nad Aleksandrom Popovićem. Vođstvo Mađara povećao je na 2:4 Gabor Dukat, onda srpski takmičar Vladimir Savić smanjuje rezultat na 3:4 pobedom nad Janošem Dobroijem. Izjednačenje rezultata 4:4 donosi pobedom Miljan Đorđević. U neizvesnoj borbi srpski takmičaar je pobedio i novo vođstvo Srbije 5:4. Mađari opet izjednačuju rezultat na 5:5 pobedom Ištvana Fruma nad Nemanjom Grujićem, a najuzbudljivija borba bila je između Branka Đurovića i Roberta Nemeta, napeto do samog kraja uz dosta faulova, ipak je srpski takmičat pobedio sa 3:1 i tako Srbiji doneo konačnu pobedu 7:5 i time stvorio priliku da se na narednom takmičenju Srbija nađe na takmičenju u Instanbulu glavnom gradu Turske.