XS
SM
MD
LG

U subotu se piše istorija na velelepnom Lagatoru, Sloga iz Požege u Priboju, Čačani u Tutinu u obavezi da održe korak za liderom,

Na Zapadu sve po starom, vodeći dvojac ne popušta ni za pedalj, ekipe sa dna su novim porazima došle u još težu situaciju, u sredini je velika gužva i ekipe su raspoređene na malom rastojanju. Proteklo kolo obeležila je ubedljiva pobeda Borca 1926 nad Loznicom, FAP je šesti trijumf overio pored auto puta, Valjevci se pretplatili na remije, Real odneo bodove iz predgrađa Uba, krizi Zlatibora se ne nazire kraj, Jošanica je iznenadila u Zablaću kao Polet u Tutinu. Gosti su bili uspešniji od domaćina (četiri pobede), od 18 golova koliko je postignuto, pet je delo strelaca pored Morave.

Zapadnjaci imaju još dva kola da odigraju, u subotu i nedelju na programu su utakmice 14. kola.

Sutra se u Priboju igra derbi i snage će odmeriti vodeći FAP i Sloga iz Požege. Lider je bez problema nadigrao OFK Mihailovac u gostima i uknjižio šestu vezanu pobedu. Trener Žunić ne voli mnogo da otkriva detalja kad je u pitanju predstojeći duel. Za goste tvrdi da znaju da odigraju na rezultat, igraju organizovano, disciplinovano i uspešniji su na gostovanjima. U rezultatima Požežana vidi ručni rad kolege Nikitovića i ukoliko budu uštopovali bitne pojedince u redovima protivnika, mogu do nove pobede. Za podršku i vernost klubu, navijači su nagrađeni besplatnim ulazom na stadion.

Budućnost Krušik 2014 se specijalizovala za remije i jedan bod su osvojili u Petrovcu. Rezultatom mogu biti zadovoljni, s obzirom da je domaćin vodio veći deo meča. Protiv još jednog davljenika OFK Mihailovca biće u prilici da se pobedom učvrste iza četiri najbolje ekipe. Goste ne smeju podceniti, pogotovu ako se zna da su protiv Pribojčana “čistili” kartone i na Pećine dolaze kompletni.

Krizi Zlatibora se ne nazire kraj i plod je haotičnog stanja u klubu. Radi se stihijski, opterećeni su dugovanjima, plate kasne i to se preliva kroz rezultate. Novu blamažu doživeli su u Gornjem Milanovcu i upisali šesti poraz (četvrti u nizu) i sve su niže na tabeli. Protiv fenjeraša iz Petrivca na Mlavi pruža im se prilika da prekinu negativan trend i zadrže se u sredini tabele.

Okršaj novajlija neočekivano je pripao Jošanici u Zablaću. Domaćin se propisno ispromašivao, naročito u prvom poluvremenu i gosti su praktično iz jednog šuta došli do pobede u periodu kada su imali igrača manje (isključen veteran Ferizović). Pazarci su do pobede došli posle pet sušnih kola i ukoliko savladaju narednog rivala Takovo potvrdiće sedmo mesto na tabeli. Do pobede nad posrnulim Zlatiborcima Milanovčani su bili u seriji slabih rezultata (pet utakmica - jedan bod). Mobilisani svi do jednog, u duel su ušli sa više energije, agresivno i na kraju veliki motiv odneo je prevagu. Trener Đukić kaže da Pazarce odlikuje velika borbenost,redovno postižu golove i posebno su opasni iz tranzicije po protivnički gol.

U Podunavcima se nadaju kvalitetnoj predstavi između sve boljeg Reala i najuspešnijeg novajlije iz Zablaća. Trener Petaković kaže da su bili bolji, naročito u prvom poluvremenu u Vrelu i zasluženo odneli bodove. Radi se o mladoj ekipi (prosek 20.5 godina), kojoj je trebalo vremena da se očeliči i dobije željenu fizionomiju. Problem je skroman roster i bonuse najčešće zamenjiju bonusi. Omladinac je neočekivano prepustio bodove Jošanici i osvetili im se silni promašaji, naročito u prvom poluvremenu. Razloge poraza trener Rosić vidi u ograničenom rosteru i izuzetno lošem stanju terena.

Na velelepnom Lagatoru zakazano je svečano otvaranje fudbalske lepotice u 17:00. Lozničani će biti u prilici da posle nekoliko godina ponovo bodre svoje ljubimce u meču sa Vrelo Sportom. Loznica dosadašnjim rezultatima nije opravdali ulogu jednog od favorita. Novi ubedljivi poraz doživeli su u derbiju pored Morave i za vodećim FAP-om zaostaju 11 bodova. Reče jedan od sudionika prvenstva da zeleni podsećaju na Crvenu zvezdu, radi se o velikom budžetu, skupo plaćenim igračima, koji ne pružaju adekvatne rezultate. Ekipa iz Vrela nalazi se u krizi igre i rezultata, imaju problem sa efikasnošću i teško će na premijeri na novom Lagatoru, pod reflektorima, moći da pariraju motivisanom i svečarski raspoloženom domaćinu.

U Tutin dolazi još jedna ekipa iz vrha - Borac 1926. U sećanju je remi sa vodećim FAP-om i veruju da mogu motivisani i agresivni iznenaditi Čačane. Prethodni duel su izgubili od Poleta i dospeli u nezavodnu situaciju na tabeli. Nisu imali ni dovoljno sreće, primili su gol u 90. minutu, mada su veći deo susreta bili bolji rival. Čačani su sa tri gola u drugom poluvremenu do nogu potukli Lozničane. Stevanović, Stevlić, Vranić i veteran Kovačević upisali su se redom u listu strelaca. “Zebre” su pod pritiskom i u obavezi da se potvrde kao najuspešniji gosti i pobedom održe korak za Pribojčanima.

U nedelju se igra u Zablaću, rivali su Polet i Mladi radnik 1926. Polet je iznenadio u dalekom Tutinu i na isteku utakmice došli do pobedonosnog gola. To su im ujedno prvi bodovi i pobeda na gostovanju. Požarevljani su pružili dobar otpor u Požegi, ali su ostali praznih šaka i novo gostovanje nosi novi izazov i bodovi su neophodni u Zablaću kako bi se što bolje pozicionirali na tabeli.


Polet (Lj) : Real
Jošanica 2 : 2 Loznica
Zlatibor : Tutin
Budućnost Krušik 2014 1 : 1 Borac 1926
FAP : Vrelo Sport
Mladi radnik 1926 4 : 2 Omladinac (Z)
Sloga (P) 3 : 0 Takovo
OFK Mihajlovac : Sloga 33
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 1926 24 20 2 2 62
2 FAP 23 18 2 3 56
3 Sloga (P) 24 13 4 7 43
4 Loznica 24 10 8 6 38
5 Real 23 10 4 9 34
6 Budućnost Krušik 2014 24 8 9 7 33
7 Polet (Lj) 23 10 1 12 31
8 Mladi radnik 1926 24 7 9 8 30
9 Omladinac (Z) 24 8 6 10 30
10 Takovo 24 8 5 11 29
11 Zlatibor 23 7 5 11 26
12 Jošanica 24 5 9 10 24
13 Tutin 23 6 6 11 24
14 Sloga 33 23 6 5 12 23
15 Vrelo Sport 23 5 6 12 21
16 OFK Mihajlovac 23 4 5 14 17