XS
SM
MD
LG

Čačani u komšiluku, ispod Rudnika, Pribojčani moraju dobiti neubedljive Zlatiborce, derbi začelja u Petrovcu

Na srpskoligaškom Zapadu predstojećeg vikenda igraju se utakmice 18. kola. Favoriti guraju po planu i novim pobedama Borac 1926 i FAP su dodatno odmakli ostalim konkurentima i praktično između dva kluba vodiće se borba za titulu. Loznica je ubedljivo dobila fenjeraša iz Petrovca i iskoristila kiks Sloge da zamene mesta na tabeli. Najneizvesnije je bilo na Pećinama i rezultatski minus Pribojčani su pretvorili u nova tri boda. Vrelo Sport je dozvolio sebi luksuz da izgubi od Poleta i sve je dalje od luke spasa. Takovo je iznenadilo direktnog konkurenta u Tutinu i odmaklo tri boda. Real je minimalcem dobio ugroženi OFK Mihailovac i stigao do deobe petog mesta.

U subotu je na programu šest utakmica i izdvaja se nekoliko susreta na koje skrećemo pažnju.

Vodeći Borac 1926 gostuje u Milanovcu sa obavezom da nastavi uspešan niz. Rutinski su savladali komšije iz Zablaće i zadržali opipljivu prednost ispred Pribojčana. Takovo se uzda u umće i znanje najboljeg igrača Mirkovića, napadača Lukovića i Jakovljevića, strelca gola u Tutinu, koji su na kraju odneli prevagu i veruju da mogu iznenaditi favorizovanog rivala iz komšiluka.

FAP je odigrao uzbudljivu i neizesnu utakmicu na Pećinama i nakon preokreta uspeli da slave. Uvek ulaze u duel sa imperativom pobede i igrati pod pritiskom nije lako. Neočekivano su primili gol kad su držali konce u svojim rukama, nastavili su nervozno i nestrpljivo da dođu do gola i srećom su uspeli da preokrenu. Trener Kovačević ima na raspolaganju 25 igrača i naglašava da će svi igrati pre ili kasnije. Ugostiće Zlatibor, koji nije dobro startovao i sve je niže na tabeli. Među njima nema tajni naročito ako se zna da je sadašnji kormilar ekipe sa Lima vodio Zlatiborce u prošloj sezoni.

Dozu neizvesnosti nosi duel između Sloge i Reala. Požežani su imali svoje prilike u Novom Pazaru, naročito u prvom poluvremenu, čak jedan zicer, ali ih je jedanaesterac u nastavku sputao tako da nisu uspeli da se vrate. Ugostiće mlad sastav iz Podunavaca, koji je minimalcem savladao OFK Mihailovac i nastavio da napreduje na tabeli. Trener Nikitović je zaključio da se radi o mladoj, brzoj i agresivnoj ekipi, koja bolje partije pruža na gostovanju.

Mladi radnik 1926 i Jošanica se nalaze na deobi od osmog do desetog mesta, sa po 21 bodom. Požarevljani su dobro startovali i osvojili četiri boda, kao naredni protivnik. Uzeli su bod na Švajcariji, mogli su više po prikazanom(pogodili stativu), mada su u zaustavnom vremenu mogli biti kažnjeni. Jošanica je sa bele tačke savladala Slogu i dokazala da se radi o čvrstoj i ozbiljnoj ekipi, boljoj nego što je bila jesenas. Biće to okršaj dva dobra strelca Jankovića i Baždarevića.

Derbi začelja odigraće se između Sloge 33 i Tutina. Petrovčani su na premijeri iznenadili Real, ali protiv moćnih Lozničana, na novom Lagatoru su ubedljivo poraženi. Promenili su kompletan tim i poslednja pozicija može da zavara, jer se radi o novom sastavu spremnom da mnogima zagorča život. Tutin bez Kecapa I Hota ne liči na sebe, skroman roster i kratke pripreme uzimaju danak i trebaće vremena da se restartuju i krenu uzlaznom linijom. Biće jači za Kecapa i Hota pored Mlave mada je domaćin bar na papiru bliži osvajanju tri boda, I pobedom se vraća u igru.

Omladinac je poražen pored Morave i bar su pružili dostojan otpor lideru. Protiv Vrelo Sporta biće u drugačijoj ulozi kao favoriti, bar tako tabela kaže. Ubljani su izgubili ključne bodove od gostiju iz Ljubića i ako na kraju budu bodovno uskraćeni, setiće se velikog propusta u 17. kolu. Oba duela su izgubili na svom terenu i to predstavlja otežavajuću okolnost i bodove moraju potražiti na strani ukoliko misle da izbore opstanak.

Nedelja je rezervisana za mečeve u Mihailovcu i Čačku.

Polet ima polovičan učinak i poraz od FAP-a su kompenzovali u Vrelu i deseto mesto uliva spokoj mada moraju osvajati bodove pored Morave kako ne bi došli u nezgodnu situaciju. Držali su konce utakmice u svojim rukama do 62. minuta i crvenog kartona za Veselinovića. Ugostiće Budućnost Krušik 1924, koja je odigrala turbulentni meč sa Pribojčanima. Vodili su i zahvaljujući mladosti, trkačkim svostvima i taktici dugo su parirali favoritu. Imena kao što su iskusni Petrović, Đermanović, Panić, Starčević su garancija da mogu ponoviti izdanje od jesenas. Kako je najvio, trener Predrag Simić je odstupio nezadovoljan klimom u klubu i ligi i nasledio ga je Kosta Marković, bivši kormilar valjevskog Radničkog.

OFK Mihailovac je domaćin snažnim i uigranim Lozničanima. Domaćin sa jednim bodom iz dve utakmice ne može računati na pomak na tabeli. Odigrali su egal meč u Podunavcima i jedan gol je odlučio susret. Protiv moćne i kompaktnog sastava sa Lagatora teško da mogu računati na bodove. Imaju težak raspored jer u sledećem kolu će na Borac 1926.


Polet (Lj) : Real
Jošanica : Loznica
Zlatibor : Tutin
Budućnost Krušik 2014 : Borac 1926
FAP : Vrelo Sport
Mladi radnik 1926 : Omladinac (Z)
Sloga (P) : Takovo
OFK Mihajlovac : Sloga 33
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 1926 23 20 1 2 61
2 FAP 23 18 2 3 56
3 Sloga (P) 23 12 4 7 40
4 Loznica 23 10 7 6 37
5 Real 23 10 4 9 34
6 Budućnost Krušik 2014 23 8 8 7 32
7 Polet (Lj) 23 10 1 12 31
8 Omladinac (Z) 23 8 6 9 30
9 Takovo 23 8 5 10 29
10 Mladi radnik 1926 23 6 9 8 27
11 Zlatibor 23 7 5 11 26
12 Tutin 23 6 6 11 24
13 Jošanica 23 5 8 10 23
14 Sloga 33 23 6 5 12 23
15 Vrelo Sport 23 5 6 12 21
16 OFK Mihajlovac 23 4 5 14 17