XS
SM
MD
LG

Kamp Mitrovo polje - Radjanje asova podno Goča i Željina

U Mitrovom polju mestu koje se nalazi u oazi zelenila dve planine Goča sa jedne i Željina sa druge strane, u toku je deveti po redu odbojkaški kamp koji se održava u besprekornoj organizaciji OK Tehničar iz Kraljeva. Na nadmorskoj visini od 700 metara devedeset devojčica i dečaka vredno radi pod budnim nadzorom poznatih stručnjaka. Na čelu tima odbojkaških stručnjaka je Dragan Đorđević inače osnivač ovog kampa:

- Ponosan sam što vidim ovoliko talentovane dece na jednom mestu i naravno trenere koji nešto znače i kod nas i van granica naše zemlje. Ovo je prva smena gde imamo mlade odbojkaše u obe selekcije, ženskoj i muškoj. Za drugu smenu broj će biti nešto manji ali zato očekujemo da nam se priključe poznata imena odbojkaškog sporta poput Milana Žarkovića, Svetlane Ilić, Aleksandra Seničića, Aleksandra Boškovića, Anđelke Tijanić... - kaže Đorđević naglašavajući veliku pomoć brojnih sponzora koji su u znatnoj meri doprineli da se ovo tradicionalno druženje odvija na pravi način.

Na kampu su trenutno devojčice i dečaci iz Bačke Palanke, Ljubinja, Prokuplja, Trstenika, Beograda, Aleksandrovca, Kraljeva...

- Sa učesnicima radi devet trenera, tu je i lekar tako da deca imaju svu potrebnu brigu i negu tokom boravka. Vreme je idealno, radi se na svih šest terena. Ove godine, na kampu učestvuju i rade i oni najmlađi od prvog do petog razreda. Oni čine sedamdeset odsto učesnika a ostalu su mlađi i stariji pioniri i nekoliko kadeta - kaže Aleksandar Daišević, čovek zadužen za besprekornu organizaciju, inače učesnik svih devet do sada održanih kampova.

Druga smena će biti malobrojnija ali sa insteresantnim učesnicima.

- Dolaze nam deca, njih osam iz Belorusije i biće petnaestak talentovanih mladih odbojkaša sa Kosova koji su i ranijih godina bili ovde u kampu. Biće ta smena zanimljiva jer će se pojaviiti još neka poznata imena odbojkaškog sporta.

Učesnicima kampa na raspolaganju je i prelepi bazen koji je veoma posećen s obzirom da je vreme idealno za ovaj vid letnje razonode. Prva smena završava se za dva dana a odmah zatim dolaze drugi učesnici.

 

VELjKO PO ČETVRTI

PUT U KAMPU

Zlatni momak sa Olimpijade u Sidneju 2000. godine Veljko Petković po četvrti put je promoter ovog odbojkaškog kampa . Bio je burno pozdravljen od učesnika kojima je obećaćao da će biti sve vreme sa mladim odbojkašima i u drugoj smeni.

- Srećan sam što sam ovde sa vama, jer me to pre svega podseća na dane kada sam i ja na sličan način zakoračio na odbojkaški teren. Moj savet je da dobro radite jer samo tako se stiže do samog vrha u svakom sportu pa i u odbojci - rekao je Petković.

Potom je prionuo na posao. Naizmenično je svoju užu specijalnost organizatora igre demonstrirao na terenima u ovom odmaralištu.

 

Učesnici kampa u Mitrovom polju

Daišević, Djordjević, Petkovic i Tijanić

Veljko Petković na treningu

Ženska ekipa u akciji Foto: Stole