XS
SM
MD
LG

Jeleni Erić pijana vozačica ugrozila karijeru!!!

Dok je trenirala sa grupom vozača iz BK Metalac najbolja srpska biciklistkinja Jelena Erić (19) godina teško je povređena kada je na kolonu naleteo automobil. Bilo je to na Ibarskoj magistrali u mestu Konarevo koje se nalazi na putu Kraljevo - Raška.

- Toga dana imali smo slobodan dan ali smo želeli da odvezemo jedan lagani krug dužine dvadesetak kilometara. Vozili smo u liniji kako se to inače radi na drumovima kada je na nas naleteo automobil. ja sam od siline udarca odletela u vazduh a odmah sam primetila da su se i dvojica mojih kolega našla na asfaltu. Pokušala sam da ustanem ali sam odmah pala u baru - priča Jelena.

Nekoliko minuta kasnije taj automobil se vratio na mesto udesa.

- U automobilu su bile dve žene a jedna od njih nas je pitala jesmo li dobro. Odmah smo rekli da smo pozvali policiju našta su se one ubrzo udaljile sa mesta događaja. Na sreću videli smo tablice, kazali policajcima i oni su ih sustigli u mestu Ušće na 40 kilometara od Kraljeva. Žena koja je vozila, rekli su, imala je u krvi 1,4 promila alkohola - tužnim glasom priča Jelena.

Umesto da šparta svojim biciklom Jelena šeta po stanu sa štakama. Povređen je zglob i sledi duži oporavak. A sve je u ovoj sezoni krenulo kako se samo poželeti može. Počela je da skuplja neophodne bodove za predstojeću Olimpijadu u Brazilu. Nedavno je u Kostariki ostvarila značajan broj poena i sve je to trebalo da potvrdi, najpre državnom prvenstvu gde je apsolutni favorit a zatim i na još nekim takmičenjima.

Sada će uslediti, kako kaže, period dužeg oporavka. Naravno, ne treba klonuti duhom. Zato se svi nadaju da će Jelena, onako uporna, izaći kao pobednik. Uostalom kao i mnogo puta do sada.

 

U KLUBU NEVERICA

Vidno su razočarani svi u BK Metalac. Njen trener Radiša Čubrić, bivši biciklistički as i učesnik tri Olimpijade kaže.:

- Zadesila nas je zaista velika nesreća. Jelena je krenula uzlaznom linijom. Eto na poslednjem svetskom prvenstvu bila je osma, ove godine je trebalo da učestvuje na čuvenom Điru u Italiji a već je potpisala ugovor sa ekipom "Protur". Svi smo ratzočarani.

 

Štake umesto bicikla! foto: Stole