XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice
Evrogol Delibašića za pobedu "brzog voza"

Fudbaleri Dinamo 1945

U derbiju kola fudbaleri "brzog voza" pružili su dobru igru i na kraju osvojili su tri boda protiv vrlo dobre ekipe iz Rume evrogolom mladog Vasilije Delibašića u petoj minutu nadoknade vremena. Od prvog minuta vidila se otvorena igra i posle osam minuta igre gosti iz Rume prvi su pripretili sa ivice šesnaesterca šutirao je Jandrić golman Uroš Marković je odbranio svoju mrežu. U sledećem napadu Jambrušić je šutirao u padu lopta je završila pored stative gola Šegavca. U izjednače oj igri gosti su posle dobre akcije Jandrića i Kuljanina koji je odigrao povratnu loptu do Jandrića njegov udarac je završio iznad gola domaćeg tima. U 29. minutu najbolju priliku imali su Pančevci kada je posle brze akcije Vanja Đošić uposlio Jambrušića koji je izašao ispred golmana Šegavca i pogodio stativu. Gosti su imali dve izgledne prilike Jandrić i Ignjić su slabo šutirali glavom njihovi udarci su završili pored gola. U 39. minutu posle kornera Parađine odbijena lopta došla je do Vlahovića koji je šutirao po zemlji i njegov udarac je završio pored same stative u gol aut.

 

U drugom poluvremenu gosti iz Rume prvi imaju priliku iskusni Brana Ilić iskosa se oslobodio svog čuvara i šutirao pod prečku Uroš Marković izbacio loptu u korner. Gosti iz Rume imali su dve prilike prvu Ilić, a zatim i Jandrić, golman Uroš Marković izašao je kao pobednik. Kada se očekivao kraj utakmice posle brze akcije Pančevaca mladi Delibašić se oslobodio svog čuvara i iskosa sa ivice šesnaesterca šutirao i postigao evrogol uz pomoć stative lopta je završila iza leđa Šegavca. Samo minut kasnije ponovo je sa nekih dvadesetak metara šutirao Delibašić, a lopta je završila pored same stative Šegavca. Gosti su u sledećem napadu mogli do izjednačenja, ali je šut Ilića, golman Uroš Marković odbranio.

DINAMO 1945  - GFK SLOVEN 1:0 (0:0)

Pančevo. Gradski stadion. Gledalaca: 400. Sudija: Srđan Tanović (Novi Sad). Strelac: Delibašić u 90+5 minutu. Žuti kartoni: Nikolić (Dinamo 1945), Batalo, Popović, Protić (GFK Sloven). Crveni kartoni: trener Vasiljević u 83, trener Babić u 90. minutu (GFK Sloven). Igrač utakmice: Vasilije Delibašić.

DINAMO 1945: U.Marković, Kolocka, S.Đošić (od 46. Malidžan), Nikolić 7, Blagojević 7, Parađina, V.Đošić (od 76. Obadović), V.Marković, Jambrušić (od 76. Delibašić), Vlahović, Radisavljević (od 76. Bojić).

GFK SLOVEN: Šegavac, Radović, Lukešević (od 46. Popović). Jandrić, Batalo (od 57. Protić), Radišić, Maksimović (od 57. Stojisavljević), Marinković (od 46. Ilić), Kuljanin (od 64. Janjić), Ignjić, Savinović.

Strelac odluke Vasilije Delibašić

Srpske lige Srpske lige Srpska liga Vojvodina Dinamo 1945 GFK Sloven