XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice
Najbolji strelac lige presudio Zlatiboru
03.04.2021 zlatiborpress.rs

Foto: facebook.com/fkradniksurdulica

Fudbaleri Zlatibora poraženi su od Radnika u Surdulici rezultatom 1:2 u 29. kolu Linglong Superlige Srbije. Čajetinski tim pogorÅ”ao je Å”anse za opstanak u ligi jer ostaje na 21 bodu i 18. mestu, a ekipa koja je ispred, Inđija, doÅ”la je do pobede protiv Rada.

Ā 

Junak pobede Surduličana je sa dva gola bioĀ Milan Makarić, najbolji golgeter prvenstva, pogocima u 57. i 59. minutu. Jedini gol za Zlatibor postigao je vezistaĀ Nemanja KrstićĀ u 82. minutu.

TrenerĀ Predrag RistanovićĀ izmenio je postavu, Å”to je uzrokovano i problemima sa povredama kod nekoliko igrača. U prvom poluvremenu gostujuća ekipa je održavala nereÅ”en rezultat, iako je Radnik imao prednost u posedu lopte i viÅ”e Å”ansi. Ipak, u nastavku je odlični napadačĀ MakarićĀ sa dva brza gola doveo Zlatibor u veoma loÅ” položaj. Tada se timĀ Slavoljuba ĐorđevićaĀ viÅ”e posvetila defanzivi, a Krstić koji je uÅ”ao sa klupe postiže lep pogodak koji donosi Čajetincima nadu da mogu bar do boda. U 87. minutu je Zlatibor bio najbliži izjednačenju, ali je golmanĀ KostićĀ lepom paradom odbranio udaracĀ VukićaĀ glavom posle cantraÅ”uta iz kornera.

Radnik ā€“ Zlatibor 2:1 (0:0)

Stadion: FK Radnik, sudija: Dejan Maksimović.

Radnik: Kostić, Bainović, Bogdanovski (od 65. Milovanović), Danoski (od 77. Stamenković), Đorđević, Lukić (od 46. OreŔčanin), Radmanovac, Stevanović (od 23. Jokić), Stojanović, Subotić (od 65. Spasić), Makarić.

Zlatibor: Čubraković, Jezdimirović, Lambulić, Momčilović, Sević (od 71. Denić), DaÅ”ić, Živanović, Janjić (od 60. Petronijević), Sudar (od 71 Krstić), Bogićević (od 51. Eliomar), Vukić.

Superliga Srbije Superliga Srbije Linglong Superliga Srbije Radnik Zlatibor