XS
SM
MD
LG

Bruka neviđena

Pukla bruka kraj Ibra - košarkaši Sloge nisu otišli u Pančevo na megdan domaćem Tamišu

Poštovani,

Usled  finansijsko organizacionih problema  nismo imali mogućnosti da otputujemo na utakmicu u Pančevo danas 18.01.2023. god., u potpisu predsednik KK Sloga Vladan Đoković.

Ovo je zvanično obraćanje KK Sloga iz Kraljeva direktoru AdmiralBet KLS, gospodinu Grujinu u kome ga obaveštavaju da prvotimci Sloge neće doći na zakazani prvenstveni meč u Pančevo. Od 1949. godine kada je Sloga osnovana ovo se nije dogodilo. Bruka neviđena!

Posle prvenstvenog meča sa Kolubarom, na pres konferenciji, kapiten Sloge Stefan Matović obavestio je novinare da se prvotimcima Sloge duguju plate, da je tako bilo i prethodne sezone koja je bila jedna od najuspešnijih u istoriji kluba i da oni više ne mogu to da izdrže. Košarkaši kluba sa Ibarskog keja nisu trenirali tri dana i kao završni čin odbili su da putuju na utakmicu u Pančevo.

Našim igračima se duguju sa današnjim danom dve plate i učinilo smo sve da obezbedimo sredstva za isplatu, ali je realno da to ne možemo uraditi pre marta, kada bi dobili redovna sredstva od grada koji je naš jedini finansijer. Očigledno da nije bilo razumevanja, što najviše boli i igrači preduzeli korake koji nisu u skladu sa potpisanim ugovorima. Oni su svesno u prekršaju, ali to je u ovom trenutku palo u drugi plan u odnosu na veliku sramotu učinjenu klubu sa takvom tradicijom. Smatram da je ovo velika bruka za sve nas – sa gorčinom u glasu govori Vladan Đoković, predsednik KK Sloga.

Aktuelno rukovodstvo Sloge do sada nije izlazilo u javnost, ni posle jedne od najuspešnijih sezona u istoriji kluba. Greška?

Nismo hteli da se eksponiramo, to je bio sjajan rezultat igrača i stručnog štaba. Naravno i ljudi koji vode kluba, ali smo želeli da igrači budu u prvom planu. Pogrešili smo. Izaći ćemo u javnost da se zna šta smo sve uradili, koliko i kako i da se sve vidi, da ne bude po čaršijskim pričama.

Da nesreća nikada ne ide sama, osvanula je i vest da je trener „belih“ Marko Dimitrijević podneo ostavku?

To je ogromna katastrofa. On je najveći razlog renesanske kluba, svih rezultata i atmsfere koja je vladala. Momak za desetku, sjajna ličnost, koji oseća klub kao deo sebe i kome je mnogo toga dao. Oprašatao je dugovanja kao igrač, radio je stvari koje nisu u domenu njegovog posla, samo da bi Slogi bilo bolje i da se izdigne iznad proseka. Njegov odlazak je ogroman, da ne kažem nenadoknadiov gubitak. Dok budem predsednik Sloge učiniću sve da prema njemu izmirimo sve obaveze, jer je on to zaslužio.

Prvi čovek Sloge nije mogao da kaže šta će biti dalje, da li će ekipa otići u Banjaluku, na treći „balon“ ABA 2 lige.

To sada zaista ne mogu da kažem. Ne znam šta će se dešavati – zaključio je Vladan Đoković.

Bruka je načinjena, ali bi mogla da bude i veća ako se ne povukui neki krucijalni potezi. Bivalo je i gorih dana u istoriji kluba, ali se nikada nije izostalo sa megdana. Sigurno da ovo teško pada svima koji vole Kraljevo, Slogu, sport, košarku. Nije ovo zaslužio klub koji je dao jednog Sretu Dragojlovića, Ducija Simonovića, Vladu Divca, Miloša Babića, Džigija Andrića, Čoga Markovića, Kimija Bogojevića...

MARKO DIMITRIJEVIĆ: DAO SAM CELOG SEBE

Stratega Sloge smo pozvali i uredno se javio kao i uvek, ovoga puta glas je drhtao.

Nisam više mogao, zaiosta sam deo sve od sebe, ali više nemam snage da se borim i da budem u procepu igrači-rukovodstvo. Pošto jedino ja u klubu imam pravo na raskid ugovora to sam i učinio i više nisam deo ovoga. Žao mi je mnogo što je tako, jer smo uradili mnogo velikih stvari. I sada imamo odličan rezultat i uradili bi i više, ali nije se dalo. Igračima se duguje, radili su i igrali pošteno, ali moram reći da se na utakmicu moralo otići. Velika bruka. Što se mene tiče, odmoriću se jedno vreme uz porodicu, jer mi je to neophodno,a mojoj Slogi uvek želim samo najbolje – rekao je sada već bivši trener KK Sloga iz Kraljeva.


OKK Beograd 86 : 89 Spartak Office Shoes
Mladost MaxBet 97 : 86 Dunav
Vršac 72 : 78 Dynamic BalkanBet
OKK Novi Pazar 78 : 83 Sloboda
Zlatibor Gold gondola 86 : 80 Vojvodina
Sloga 95 : 85 Tamiš
Metalac 90 : 70 Kolubara LA 2003
Zdravlje Leskovac 87 : 66 Čačak 94 Quantox
Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Sloboda 3 3 0 6
2 Metalac 3 3 0 6
3 Sloga 3 3 0 6
4 Zlatibor Gold gondola 3 3 0 6
5 Dynamic BalkanBet 3 3 0 6
6 Vojvodina 3 2 1 5
7 Spartak Office Shoes 3 2 1 5
8 OKK Beograd 3 1 2 4
9 Zdravlje Leskovac 3 1 2 4
10 OKK Novi Pazar 3 1 2 4
11 Dunav 3 1 2 4
12 Mladost MaxBet 3 1 2 4
13 Vršac 3 0 3 3
14 Tamiš 3 0 3 3
15 Čačak 94 Quantox 3 0 3 3
16 Kolubara LA 2003 3 0 3 3