XS
SM
MD
LG

Srpska eFootball reprezentacija osvojila 4. mesto na Svetskom IeSF Šampionatu

Foto: SESE

Posle teške utakmice protiv predstavnika Turske Mučahita Sevimlija, šampion Evrope i srpski eFootball reprezentativac Marko ”Roksa” Roksić nažalost nije uspeo da dođe do finala, a tako ni titule prvaka sveta. Time je Srbija zvanično završila učešće na ovogodišnjem Svetskom IeSF Šampionatu!

Zbog svoje titule prvaka Evrope, Roksa je osigurao direktan plasman u četvrtfinale svetskog šampionata. Njegov debitantski meč protiv Indonezije je u startu imao loš ishod za Srbiju – posle 0-2 poraza Roksa je pao u lower bracket. Već tada se videlo koliko je Indonezija jak protivnik, tako da nas ne čudi što je uspela da dogura čak do velikog finala.

Roksa je morao da krene težim putem do finala. U prve dve lower bracket utakmice, Srbija je svojom dominantnom igrom savladala reprezentacije Iraka i Saudijske Arabije sa rezultatom 2-0, ali onda je na red došao pravi test – Roksin finalni protivnik na Evropskom eFootball Šampionatu u Podgorici – Turčin Mučahit Sevimli. Turska je u ovoj utakmici uspela da se revanšira Srbiji i eliminiše Roksu sa ubedljivim rezultatom 2-0.

Mučahit će u sledećoj utakmici odmeriti snage sa predstavnikom Argentine, a pobednik ovog duela će se u velikom finalu susresti sa reprezentacijom Indonezije, u subotu, 10. decembra u 12:00 časova.

Iako Roksa nije uspeo da dođe do finala, 4. mesto na najvećem internacionalnom esports turniru na svetu nije mala stvar. Srbija i dalje nosi titulu šampiona Evrope u eFootball-u 2022. godine, a svakako cilja i na narednu evropsku titulu, ali tu nećemo stati, jer ćemo sledeće godine doći i do zlata na svetskom šampionatu! Kralj će se ponovo vratiti!!!

Pored Rokse, na ovogodišnjem Svetskom IeSF Šampionatu Srbiju su predstavljali i Pavle ”The Alpha and the Omega” Nikolić i iNation.

U petak, 2. decembra otvoren je 14. Svetski IeSF Šampionat, koji se ove godine održava na prelepom ostrvu Bali. Ukupno 106 država se susrelo u velikoj borbi za najbolju esports zemlju i nagradni fond od pola miliona dolara, među kojima su, pored Srbije, i druge zemlje sa Balkana i regiona – Crna Gora, Hrvatska, Makedonija, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Mađarska i Rumunija.

Ove godine na IeSF-u igra se ukupno šest esports naslova: Counter-Strike: Global Offensive, Dota 2, Tekken 7 i eFootball 2023, kao i dva mobilna naslova, Mobile Legends: Bang Bang i PUBG Mobile. Pored toga, IeSF u okviru šampionata po prvi put organizuje i CS:GO takmičenje za dame.

Vidimo se na sledećem IeSF šampionatu!

Izvor: RUR