XS
SM
MD
LG

Deda Vitomir aktivan u osmoj deceniji

Zdrave životne navike i bavljenje sportom recep za dug i zdrav život. Primer sportske dugovečnosti je najstariji fudabaler u srpskom amaterskom fudbalu Vitomir Pavlović (73), koji nastupa za seosku ekipu iz Donjeg Barbeša, opština Gadžin Han. Na poziv igrača iz svog sela prihvatio je ponudu i obukao dres kluba na poslednje tri utakmice Opštinske lige Doljevac. Donji Barbeš je obnovio rad i ponovo se uključio u opštinski rang takmičenja. Objašnjava kako se našao u timu gde su pojedini igrači mlađi od Vitomira za više od pola veka.

- Nisam igrao profesionalno fudbal, više sam se bavio amaterski u Zaplanjskoj ligi, dok sam radio u Ei Čegru, na turnirima sela u malom fudbalu. Pozvali su me dečaci koji igraju fudbal, falio im je igrač i ja sam pristao. Zadovoljan sam svojom igrom, izdržao sam sve tri utakmice do kraja, bez zamene i postigao gol. Igram u odbrani, ranije kao mlad bio sam napred, na krilu. Redovno vežbam, trčim, vozim biciklo, na selu se dosta radi, i zahvaljujući dobroj fizičkoj kondiciji zdravlje me dobro služi – kaže deda Vitomir i ne predstavlja mu problem da sedne na biciklo i uputi se prema Nišu, udaljenom oko 40 kilometara.

Donji Barboš je poslednji na tabeli i deda Vitomir tvrdi da selo polako izumire, deca se ne rađaju i nema priraštaja. Otuda manjak mladih igrača, tako da su većinu utakmica odigrali nekopletni, bez 1-2 igrača. Pored Pavlovića još jedan vremešni fudbaler brani boje kluba, reč je o Vitomirovom bratu od strica Mileti Pavloviću (65).

U nastavku sezone namerava i dalje da nosi dres ekipe iz njegovog sela, mada će u februaru napuniti 74 godine.

- Dobro se osećam na terenu, publika me bodri i podržava. Mnogi me poznaju pa se nisu iznenadili, aplaudirali su kad sam postigao gol i kada sam imao dobre pasove, jer ljudi mojih godina su retkost u našem fudbalu - zaključio je Pavlović i dodao da su saigrači lepo vaspitana deca, kulturna, vredna i poštena, kao svi Zaplanjci.


Knežica : 10. februar
Radnički 1947 : Donji Barbeš
Marina Kutina 2 : 2 Grkinja
Mekiš 2 : 0 FU Gadžin Han
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mekiš 5 5 0 0 15
2 FU Gadžin Han 5 4 0 1 12
3 Marina Kutina 5 2 1 2 7
4 Grkinja 5 2 1 2 7
5 10. februar 5 1 0 4 3
6 Knežica 0 0 0 0 0
7 Radnički 1947 0 0 0 0 0
8 Donji Barbeš 5 0 0 5 0