XS
SM
MD
LG

Deda Vitomir aktivan u osmoj deceniji

Zdrave životne navike i bavljenje sportom recep za dug i zdrav život. Primer sportske dugovečnosti je najstariji fudabaler u srpskom amaterskom fudbalu Vitomir Pavlović (73), koji nastupa za seosku ekipu iz Donjeg Barbeša, opština Gadžin Han. Na poziv igrača iz svog sela prihvatio je ponudu i obukao dres kluba na poslednje tri utakmice Opštinske lige Doljevac. Donji Barbeš je obnovio rad i ponovo se uključio u opštinski rang takmičenja. Objašnjava kako se našao u timu gde su pojedini igrači mlađi od Vitomira za više od pola veka.

- Nisam igrao profesionalno fudbal, više sam se bavio amaterski u Zaplanjskoj ligi, dok sam radio u Ei Čegru, na turnirima sela u malom fudbalu. Pozvali su me dečaci koji igraju fudbal, falio im je igrač i ja sam pristao. Zadovoljan sam svojom igrom, izdržao sam sve tri utakmice do kraja, bez zamene i postigao gol. Igram u odbrani, ranije kao mlad bio sam napred, na krilu. Redovno vežbam, trčim, vozim biciklo, na selu se dosta radi, i zahvaljujući dobroj fizičkoj kondiciji zdravlje me dobro služi – kaže deda Vitomir i ne predstavlja mu problem da sedne na biciklo i uputi se prema Nišu, udaljenom oko 40 kilometara.

Donji Barboš je poslednji na tabeli i deda Vitomir tvrdi da selo polako izumire, deca se ne rađaju i nema priraštaja. Otuda manjak mladih igrača, tako da su većinu utakmica odigrali nekopletni, bez 1-2 igrača. Pored Pavlovića još jedan vremešni fudbaler brani boje kluba, reč je o Vitomirovom bratu od strica Mileti Pavloviću (65).

U nastavku sezone namerava i dalje da nosi dres ekipe iz njegovog sela, mada će u februaru napuniti 74 godine.

- Dobro se osećam na terenu, publika me bodri i podržava. Mnogi me poznaju pa se nisu iznenadili, aplaudirali su kad sam postigao gol i kada sam imao dobre pasove, jer ljudi mojih godina su retkost u našem fudbalu - zaključio je Pavlović i dodao da su saigrači lepo vaspitana deca, kulturna, vredna i poštena, kao svi Zaplanjci.


Donji Barbeš : Radnički 1947
Grkinja 1 : 1 Marina Kutina
10. februar : Knežica
FU Gadžin Han : Mekiš
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mekiš 9 9 0 0 27
2 Marina Kutina 10 5 2 3 17
3 Grkinja 10 5 2 3 17
4 FU Gadžin Han 9 5 0 4 15
5 10. februar 10 2 0 8 6
6 Donji Barbeš 10 1 0 9 3
7 Knežica 0 0 0 0 0
8 Radnički 1947 0 0 0 0 0