XS
SM
MD
LG

Vodeća Budućnost odlazi u Jagodinu, Piroćanci pod "moranjem" protiv Prokuščana, Leskovčani u komšiluku popravljaju bodovni deficit

U Srpskoj ligi, Istok, došlo je do smene na vrhu tabele. Još jedan neuspeh Piroćanaca iskoristili su Popovčani i pobedom nad Topličaninom zaseli na vrhu. Svilajnčani su odoleli u Leskovcu i nastavili uspešan niz, mladi Jagodinci nisu uspeli da slave ispod Kraljevice, a Pčinja je protiv Radničkog petom pobedom očuvala tradiciju.

Naredno 14. kolo obeležice derbi u Jagodini, gde odlazi vodeća Budućnost. Biće to okršaj jednog od najboljih domaćina i najuspešnijeg gosta. Ulog je velik, na jednoj strani biće poletna mladost sa velikim brojem talentovanih bonusa i iskusan i stabilan gost, koji ne rizukuju mnogo i znaju odigrati na rezultat. Trener Stanković zna da prilagodi i nametne stil igre svakom rivalu, znaju koliko vrede i sve zamešetarske radnje samo ih dodatno ojačale i učinile još kompaktnijim i boljim. Po pravilu bolje igre pružaju na strani, jer teren u Popovcu ne dozvoljava da se razvije igra. Domaćin će biti lišen usluga Stankovića i Javora, a iz gostujućeg sasatava izostaće Stojanović.

Od kako je na kormilo Svilajnčana došao trener Zoran Terzić igraju kao preporođeni. Najuspešniji su kao domaćin u ligi i u duel sa Timokom 1919 ulaze kao favoriti. Na utakmicama Radničkog pada dosta golova i protiv sebe će imati jednu od najslabijih odbrana. Zaječarci su uspeli da uskrate GFK Jagodinu za trijumf i osvojen bod može biti podstrekt za mladi sastav trenera Rajčića.

Lokalni derbi Paraćina igra se između Jedinstva i SFS Borca. Veliki rivali su uspešni, domaćin je vezao tri pobede, protivnik je nadigrao mlad sastav Vlasine, dele peto i šesto mesto na tabeli sa po 23 boda. Jedinstvo je čvrsta defanzivna ekipa sa uspešnom tranzicijom. SFS Borac teži posedu, hoće da igra, ima nekoliko kvalitetnih pojedinaca, prognozirati rezultat je nezhvalno. Znajući za veliki rivalitet, ljubitelji fudbala u Paraćinu i okolini ispuniće tribine do poslednjeg mesta.

Dva davljenika, Dunav i Brzi brod odmeriće snage u Prahovu. Dunav polako dolazi sebi i u prethodna dva kola osvojili su četiri boda. To je skromno za ekipu koja u zbiru ima devet poraza i 27 primljenih golova. Brzi brod sve više podseća na “Titanik”, sve više tonu, vezali su četiri poraza (10 ukupno), najviše primili golova i realizacija je slaba. Menjali su trenere, igrače ali boljitka nema.

Na Bubanj dolazi Meševo u ulozi favorita protiv mladih “carevića”, koji maju najmlađi sastav u ligi sa prosekom oko 20 godina. Polako se opraštaju od Srpske lige, trebalo bi da se desi čudo pa da izbore opstanak. Očigledno je da ne mogu ravnopravno da se nose sa rivalima i ekipa iz predgrađa Kruševca trebalo bi da uknjiži nove bodove i još više se udalji od ugrožene “četvorke”.

Niko kao Pčinja, tako bi mogla da glasi najva utakmice u Trgovištu između domaćina i bledih Knjaževčana. Pčinja je nanizala pet pobeda, između ostalih nadigrali su dojučerašnjeg lidera iz Pirota i sačuvali oreol nepobedivosti u Trgovištu. Sastavljeni od bivših igrača Dinama iz Vranja, a povratkom Mitrovića i Milenkovića trener Dejan Kostić bio je u prilici da sastavi respektabilan tim. Timočanin pripada grupi ekipa koje su razočarali i daleko su od željenih pozicija. Tim koji u sastavu ima Ristića, Veličkovića, I. Jovanovića više vredi od 11 mesta na tabeli. Teško su dobili poslednjeg “Cara” i ostavili iza sebe tri neuspeha.

Piroćanci su uknjižili dva zabrinjavajuće poraza, odigrali su deset utakmica u jakom ritmu, umor, mali roster su uzeli danak, i bilo je očekivano da dođe do pada forme. U Trgovištu su oslabljeni ponovo izgubili i meč protiv Topličanina moraju kako znaju i umeju da dobiju ako žele da se vrate na vrh. Nezvanično se moglo čuti da finansijska situacija nije sjajna. Na obalu Nišave dolazi Topličanin, koji su opravdali očekivanja i osvojili više bodova nego što su očekivali. Na strani su neuspešni, odlikuje ih defanzivni blok i sve je podređeno rezultatu.

Leskovčani odlaze u obližnje Vlasotince sa namerom da postignu povoljan rezultat i održe priključak sa vodećim dvojcem. Vlasina je porazom u Paraćinu prekinula niz od tri pobede i očekivano je da jedna od najmlađih ekipa ima oscilacije. Radi se o novoj i perspektivnoj ekipi koja će za rivala imati dobro ukomponovan i kvalitetan sastav GFK Dubočice. Nalaze se u izvesnoj krizi rezultata, nekoliko utakmica su odigrali nerešeno i zaostali za vodećima. Gosti uz podršku navijača favoriti su protiv energične i nepredvidive mladosti Vlasine.


Radnički (P) 6 : 2 Timočanin
Pčinja 4 : 3 Meševo
Car Konstantin 1 : 5 OFK Brzi Brod
Dunav 4 : 1 SFS Borac
Jedinstvo (P) 2 : 1 GFK Dubočica
Vlasina 3 : 0 Timok 1919
Radnički (S) 0 : 2 Budućnost (P)
GFK Jagodina 2 : 1 OFK Topličanin
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 GFK Dubočica 30 21 6 3 69
2 Radnički (P) 30 21 4 5 67
3 Budućnost (P) 30 17 9 4 60
4 SFS Borac 30 13 8 9 47
5 Radnički (S) 30 13 7 10 46
6 Timočanin 30 12 9 9 45
7 Meševo 30 14 3 13 45
8 Jedinstvo (P) 30 13 5 12 44
9 GFK Jagodina 30 12 5 13 41
10 Dunav 30 11 7 12 40
11 Pčinja 30 10 9 11 39
12 Vlasina 30 10 6 14 36
13 OFK Topličanin 30 9 7 14 34
14 OFK Brzi Brod 30 10 2 18 32
15 Timok 1919 30 6 6 18 24
16 Car Konstantin 30 1 1 28 4