XS
SM
MD
LG

Premijera 9. kola u petak na Novom Beogradu i Starom sajmištu, "bulke" ne daju vrh, Obrenovčani tonu sve dublje

Zbog učešća Amaterske reprezentacuje Beograda na kvalifikacionom turniru UEFA Regionalnog kupa u Hrvatskoj (osvojeno prvo mesto), odigrano je nekompletno 8. kolo beogradskih srpskoligaša. Odigrana su četiri susreta i obeležili su ga gosti. Ušće je upisalo prvu pobedu, “sokolovi” vezali treći poraz, Zemun se konsolidovao pobedom u Dobanovcima, “orlovi” su ponovo kiksnuli na Dušanovcu, dok “bulke” ne prestaju da oduševljavaju.

Naredno 9. kolo otvara se duelima u petak na Novom Beogradu i Starom sajmištu. Ušće je tek u prethodnom kolu protiv BASK-a upisalo prva tri boda. Nisu opravdali očekivanja s obzirom da su se pojačali sa nekoliko iskusnijih igrača “Traktorista”. Efikasnost im je rak rana (dali tri gola) i ukoliko žele da im se ne ponovi prethodna jesen moraju postizati gololove i pobeđivati u kontinuitetu. Ugostiće “orlove” potkresanih krila(osvojili bod u tri susreta). Pali su u formi i na treneru Radišiću je zadatak da stabilizuje ekipu, poravi efikasnost, kako bi zadržali trenutne pozicije. Malo daju i primaju golova (gol razlika 5:3) i protiv sebe imaće neefikasnog domaćina porozne odbrane.

Brodarac će ugostiti uzdignute “Romantičare” i duel nosi veliku dozu neizvesnosti. Svako ima svoje adute, domaćin sa mladim sastavom gleda visoko, mada ih promenljive igre donekle sputavaju u nastojanjima ka zacrtanom cilju. U OFK Beogradu su velika previranja, čelnici se smenjuju kao na filmskoj traci, navijači su preuzeli klub i za sada im dobro ide (dve pobede). Pitanje je kolikog će daha biti, i za visoke domete potrebno je mnogo više.

U subotu se igraju se četiri duela. Pre podne u Bariču će odmeriti snage Prva iskra i BASK. Priča se po kuloarima da “hemičari” ozbiljno razmišljaju o višem rangu, samo nas dosadašnjim rezultatima nisu uvreili da čvrsto stoje iza glasina. “Sokolovi” su nanizali tri poraza i ne pamtimo da su prethodnih sezona imali toliki pad u igri i rezultatima. Kao da nisu akumulirali dovoljno energije i meč u Bariču daće odgovor da li izlaze iz krize ili ne. Na jednoj strani naće se iskusan sastav domaćina a na drugoj mladost, sa vrlinama i manama.

Izgleda da je trener Igor Duljaj pronašao dobitnu kombinaciju i “optičari” su vezali dve pobede dovoljno za šestu poziciju. Iznenadili su Sinđelić i protiv Borca će imati lakši zadatak, mada moraju biti oprezni jer su Lazarevčani znali da iznenade “Romantičare” i “orlove”.

U Gornjoj varoši odigraće se zanimljiv meč između sve boljeg domaćina i solidnog sastava Jedinstva, predvođenog iskusnim Žmirićem, koji su pobedili Brodarac i odoleli Torlaku. Zemun je favorit, ali tri poraza su dokaz da još nisu stabilizovali formu i moraju pokazati više ukoliko žele da zasednu na vrhu tabele.

Obrenovčani su najviše razočarali i ne pamtimo tako loš start unazad nekoliko sezona. I dalje su bez pobede, sa dva remija, i što je iritantno, sa jednim postignutim golom za 630 minuta. Uprkos mladosti, neiskustvu i kvalitetnom radu trenera Đuričića, rezultata nema i sve dublje tonu. Sledeći rival je Studentski grad, rival po meri ukoliko žele da se trgnu I zaigraju u stilu dugogodišnjeg uspešnog srpskoligaša. “Studenti” su se razišli sa trenerom Blažom Bulatovićem, nisko su na tabeli i vezali su dva poraza. Velika su nepoznanica, mogu da iznenade ali i da razočaraju.

Drugoplasirani Torlak (meč manje) doćekaće tačno u podne na Adi BSK Borču i bar na papiru su bliži pobedi sudeći po dosadašnjoj formi i rezultatima. U seriji su od četiri pobede, malo ih je poremetila pauza u trenutku kad su bili u usponu. Rivali tim iz Kumodraža moraju ozbiljno da shvate, jer se radi o vešto ukomponovanom timu sačinjenog od iskusnijih i mlađih igrača koji se prvi put ogledaju u seniorskoj konkurenciji. Sastav iz Borče je iznenadio Baričane, upisali su dve pobede i pružaju više nego što rezultati govore.

Vodeća Zvezdara ugostiće Budućnost i sudeći po dosadašnjim izdanjima bliži su trijumfu. Dugo su na okupu, trener Kovačević dobro poznaje mentalitet ove sredine, usadio je mladom sastavu dozu samopouzdanja i sa visokim nivom forme još će dugo beležiti pozitivne rezultate. Dobanovčani su uvek imali iskusniji i čvrst sastav koji više vredi od 14 mesta i skromnih sedam bodova. Imaju najviše nerešenih rezultata i videćemo da li su zaboravili poraz od Zemunaca.


Budućnost 6 : 0 Prva iskra
Ušće Novi Beograd 0 : 1 Brodarac
Teleoptik 3 : 0 Torlak
Zvezdara 2 : 5 Radnički (O)
Borac 0 : 1 Zemun
Sinđelić 1 : 1 Jedinstvo
BASK TEK 1 : 3 Studentski grad
OFK Beograd 3 : 0 BSK Borča
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 OFK Beograd 30 19 10 1 67
2 Zemun 30 21 4 5 67
3 Teleoptik 30 15 7 8 52
4 Zvezdara 30 12 8 10 44
5 Brodarac 30 12 8 10 44
6 Budućnost 30 10 10 10 40
7 Jedinstvo (-4) 30 10 12 8 38
8 BASK TEK (-4) 30 10 10 10 36
9 Prva iskra 30 9 9 12 36
10 Torlak 30 11 3 16 36
11 Radnički (O) 30 10 6 14 36
12 Studentski grad 30 11 3 16 36
13 Ušće Novi Beograd 30 9 8 13 35
14 Sinđelić (-4) 30 9 11 10 34
15 BSK Borča (-9) 30 6 14 10 23
16 Borac 30 3 3 24 12