XS
SM
MD
LG

Reka Varga apsolutno prva, a ekipno treći

Trener Jovan Ječanski sa bečejskim plivačima - foto: PK Svim Star

Održavanjem 16. kupa Srbije u plivanju na otvorenim vodama u Srebrnom jezeru kod Velikog Gradišta završena je domaća sezona, a 6. i 7. oktobra predstoji međunarodno takmičenje Komen kup u Beogradu na Adi Ciganliji. Pozive za učešće na ovom Mediteranskom takmičenju juniorskog uzrasta 14-15, odnosno 16-17 godina dobilo je, od Plivačkog saveza Srbije, i dvoje Bečejaca. Reka Varga (2007.)učestvovaće u prvoj kategoriji na 5.000 metara, Stefan Nićin (2006.) u drugojuzrasnoj kategoriji na 7.500 metara, a sa njima će biti klupski trener Milan Đurić.

Pošto je završena sezona na domaćoj sceni, posle održanih 25 trka za bodovanje na kojima je učestvovalo 1.437 plivača, napravila se konačna rang lista ovogodišnje sezone. U ženskoj konkurenciji apsolutna pobednica je Bečejka Reka Varga iz PK Svim Star, a u kategoriji muškaraca najbolji je Adam Muhi iz PK Kanjiža. Kod devojaka druga je Bojana Fermanović iz subotičkog Spartak Prozivke, a treća je Reka Magoši iz Kanjiže. Kod mladića drugi je Marko Lončarski, treći Stefan Nićin, peti Mihajlo Lukić, sva trojica su članovi PK Svim Star.

Zahvaljujući dobrom pojedinačnim rezultatima, bečejski klub Svim Star je zauzeo visoko treće mesto u ekipnoj konkurenciji. Prva dva pripala su ekipama iz Kanjiže. Prvi je PK Kanjiža, a  drugi SU Shark iz Kanjiže.

- Ponovili smo uspeh iz minule sezone, što je najbolji dokaz da se vredno radi u našem klubu i da ne popuštamo kada su rezultati u pitanju. Ove sezone se 17 naših plivača takmičilo širom Srbije i epilog je poznat. Verujem da možemo i više, a to će potvrditi naredna sezona, rekao nam je trener bečejskoh plivača Jovan Ječanski.  

Bečejci bi i ove godine bili uspešniji kada bi se sabirali rezultati po mestu stanovanja. Jer, ima par takmičara koji nastupaju za Maraton iz Bačke Topole, ali to je već druga priča.