XS
SM
MD
LG
09.08.2022 V. Jankov

Futsaleri Bečeja 2003 počeli pripreme, ali mnogo toga nije jasno

Golman Sava Vadaski i kapiten Stefan Korać (10) više neće da igraju za matični Bečej - foto: V. Jankov

Futsaleri Bečeja 2003 neuobičajeno rano su prvim danima avgusta počeli pripreme za novu prvoligašku sezonu uz puno nepoznanica. Ali, krenimo redom. Razlog što se ranije startovalo je odluka FSS da elita startuje 2. septembra, jer će reprezentacija Srbije imati obaveze zbog kvalifikacija za Svetsko prvenstvo i prvi deo sezone će tri puta biti prekidan.

Zanimljivo je da će se 2. seprembra igrati prvo kolo, pa slede dve nedelje pauze, onda se igra drugo kolo, pa opet dve nedelje pauza!? Zar nije moglo da se startuje polovinom oktobra i da se prvenstveni niz igra neprekidno, a pre toga da se reprezentacija odvojeno priprema. Ali, šta vredi sada ispredati priče o tome „šta bi bilo, kad bi bilo“.

Takmičarska komisija FSS je donela odluku i Bečejci će u prvom kolu gostovati u Novoj  Pazovi i igrati sa istoimenim povratnikom u elitu. Međutim, treba znati da se Nova Pazova nije vratila među prvoligaše zahvaljujući rezultatima, već zato što je Konjarnik nameravao da odustane i onda je došlo do fuzije sa Novom Pazovom. U drugom kolu Bečejci dočekuju Novi Pazar, a u trećem gostuju u Novom Sadu istoimenoj ekipi. Potom će krenuti kontinuitet igara do 18. decembra, uz još jedan prekid zbog reprezentativnih obaveza, uz napomenu da će se do pomenutog datuma odigrati i prva dva kola drugog dela aktuelne prvenstvene trke. Evo i rasporeda ostalih okršaja do kraja ove godine. U četvrtom kolu momci sa Tise dočekuju Palež iz Obrenovca, u petom gostuju kraj Drine osvajaču „duple krune“ Loznici Grad 2018, u šestom kolu dočejuju FON iz Beograda, pa u sedmom gostuju u Kragujevcu Ekonomcu, onda u osmom kolu dočekuju Vranje, a u devetom gostuju Ivanjici, čime se završava prva polovina prvenstva. Kako smo već naglasili,odmah se igraju još dva kola nastavka, što znači da će Bečejci ugostiti Novu Pazovu i gostovati Novom Pazaru. Nastavak prvenstvene trke zakazan je za 3. februar 2023. godine i ligaški deo se završava 1. aprila naredne godine.

Kad smo već kod datuma 1. april, ima zlobnika koji nagoveštavaju da će predstojeća sezona biti „prvoaprilska šala“ za Bečejce. U klubu su „zakoplani do grla“ i niko ne daje izjave, što samo po sebi znači da ima nekih osnova za „priču“ koja kola po gradu da će Bečejci prepustiti svoje mesto u eliti nekom drugom. Ne bi bilo ozbiljno za sredinu koja je svojevremeno slovila za „sportsku“, da izgubi klub trenutno najvišeg sportkog ranga. Jasno je da finansijska situacija nigde nije sjajna, pa ni u Bečeju, ali bi moralo da se nađe način kako da se premosti nastali problem i jedini član elite iz Bečeja nesmetano nastavi takmičenje.

- Nas, uslovno rečeno, ne interesuje politika kluba i radimo kao da je sve u redu. Tri puta nedeljno treniramo i igramo kontrolnu utakmicu. Pobedili smo subotički Spartak sa 3:0, a u ponedeljak igramo sa starim znancem SAS-om iz Zrenjanina. Takav ritam ćemo nastaviti. Lanjski „prvenac“ Memorijal „Goran Stojsavljević Goga“ će se verovatno održati u jednoj od pauza na početku sezone, ali neće biti međunarodnog karaktera. Kako sada stvari stoje, imamo na raspolaganju dvojicu golmana i osmoricu igrača. Znači, klupa će nam biti „kratka“, ali smo već navikli na to, veli nam trener Bečejaca Igor Šošo.

Iz izdanje koje je završilo minulu sezonu neće biti Bečejaca, golmana Save Vadaskog, koji je odlučio da prekine karijeru, kao i kapitena Stefana Koraća, koji je prioritet dao velikom fudbalu i igranju u vojvođanskom ligašu Senti. Za veliki fudbal se opredelio i Marko Živkucim, koji će nositi dres povratnika u vojvođansku ligu „sever“ OFK Vrbas. Andrija Stanković se preselio u Portugaliju i tamo će nastaviti karijeru, a Srđanu Staniću se klub zahvalio. Ostali su ostali u klubu i redovno treniraju. Reč je o golmanu Žarku Jorgiću, te igračima Borisu Bodonjiu, Srđanu Golubu, Milanu Živiću, Dejanu Jovanoviću, Aleksandru Mandiću, Marku Novakoviću i Stefanu Stanojeviću. Igor Mitić je ostao, ali zbog povrede kolena će biti duže odsutan. Novajlije su dvojica momaka iz beogradskog FON-a, golman Stevan Ljubić i igrač Uroš Krasnić.

Prelazni rok još traje, ali je mala verovatnoća da će se igrački kadar proširiti. Izuzev, ako se dvojica Bečejaca ne predomisle i intreres kluba stave ispred ličnog.


18 .kolo Prva Futsal liga
Bečej 2003 6 : 1 Ivanjica
Ekonomac 5 : 2 Novi Pazar
Loznica Grad 2018 11 : 2 Palež
Novi Sad 3 : 7 Beogradski FON
Futsal Nova Pazova 1 : 9 Vranje
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Loznica Grad 2018 18 12 4 2 40
2 Beogradski FON 18 12 2 4 38
3 Ekonomac 18 10 5 3 35
4 Vranje 18 10 2 6 32
5 Bečej 2003 18 10 1 7 31
6 Palež 18 9 1 8 28
7 Novi Pazar 18 8 2 8 26
8 Novi Sad 18 6 0 12 18
9 Ivanjica 18 2 1 15 7
10 Futsal Nova Pazova (-3) 18 2 0 16 3