XS
SM
MD
LG

Memorijalni turnir "Dragan Stanković"

Memorijalni turnir,,Dragan Stanković,,

Posle ispadanja iz Vojvođanske lige Istok fudbaleri rukovodstvo kluba BAK (Bela Crkva) nije imalo odmora u letnjoj pauzi i u novoj sezoni u Južnobanatskoj ligi žele ekspresni povratak u viši rang.

Predsednik Gojko Šupić i rukovodstvo kluba na sastanku donelo je odluku da se od ove godine organizuje Memorijalni turnir „Dragan Stanković“ u čast nekadašnjeg fudbalera BAK-a, kasnije sudije, delegata i uspešnog sporstkog radnika. Od 2012. godine bio je predsednik FSO Bela Crkva ka o i član IO FSP Pančevo punih osam godina kada je posle teške bolesti 2020. godine preminuo.

- Uprava kluba je donela odluku da se ne zaboravi lik i dela koje je Dragan Stanković za vreme svog života dao svom BAK-u i fudbalskom savezu Bela Crkva i u njegovu čast od ove godine ćemo organizovati memorijalni turnir pod njegovim imenom. Moram da napomenem da je Stanković bio ne samo dobar u sportskim okvirima nego da je bio čovek koji je mnogima pomagao i ostavio dubok trag u fudbalskoj Vojvodini i većno će živeti u našim srcima - rekao je Šupić.

Memorijalni turnir "Dragan Stanković" u organizaciji fudbalskog kluba BAK odigraće se 23. i 24.07.2022. godine na kome će učestvovati pored domaćina BAK-a, još ekipe OFK Vršac, Borac (Starčevo) i Radnički (Kovin).

Prvog dana u subotu odigraće se mečevi polufinala BAK - Radnički (K) i OFK Vršac – Borac (St). U nedelju će se poražene ekipe boriti za treće mesto, a pobednici iz polufinala će se boriti za pobednički pehar koji je spremio domaćin turnira.