XS
SM
MD
LG

Sednica IO FSP Pančevo: Južnobanatska liga startuje 13/14.avgusta

Sednica IO FSP Pančevo

U Staroj Palanci održana je XIII sednica Izvršnog Odbora FSP Pančeva gde je bilo 16 tačaka na dnevnom redu.

Tokom sednice svoje izveštaje su podneli komesari lige i komesari za suđenje gde nije bilo primedbi, ali je bilo dosta diskusije i predloga za proteklo i naredno prvenstvo koje predstoji.

Usvojen je kalendar takmičenja za sezonu 2022/23 i Prva Južnobanatska liga koja broji 16 klubova startuje 13/14. avgusta, a komesar za takmičenje je Zoran Janović, a komesar za suđenje Dragan Milošević.

Druga Južnobanatska lige Zapad sa 10 klubova će startovati 20/21. avgusta, a komesar za takmičenje je Branko Stojkovski i komesar za suđenje Bojan Tomović. Druga Južnobanatska Istok koja broji 14 klubova startovaće 20/21. avgusta komesar za takmičenje je Branislav Matijević, a komesar za suđenje Goran Šain.

Svi komesari za takmičenje i suđenje podneli su izveštaj za proteklu sezonu 2021/22 koji su jednoglasno prhvaćeni od članova Izvršnog odbora. Komesar za takmičelje mlađih kategorija Zoran Kapor istakao je u svom izveštaju podneo da su u protekloj sezoni svi klubovi imali selekcije za takmičenje. Jednoglasno je usvojen Finansijski plan prihoda i rashoda za period jun-decembar 2022. godine. Odlučeno je da Konferencije klubova Prve Južnobanatske lige bude domaćin Sloga (Plandište) 26. jula, istog dana konferencije klubova Istok domaćin će biti novi član fudbalski klub Banatul iz Lokve. Konferencija Zapada biće održana 27. jula domaćin je fudbalski klub BSK u Bavaništu.

Predložene i usvojene su liste delegata za sve tri lige i koji će morati da se pojave na seminaru koji je predviđen nedelju dana pre početka sezone 2022/23. Usvojene su i liste sudija za narednu 2022/23 sezonu koji će proći testove fizičke spreme i polagati praktični deo PFI nedelju dana pred početak sezone.