XS
SM
MD
LG

Skica za portret: Sreta Kokanović (60), sportski fanatik iz Popinaca

Druženje Kokana i fudbalskog terena

Reći za Sretu Kokanovića, iz Popinaca da je „fudbalski fanatik“ je „suviše blag izraz!“. Jednostavno, teško je zamisliti Fudbalski klub Napredak bez „Kokana starijeg“. Igralište na kojem Napredak trenira i igra je, bez konkurencije, najbolje u opštini. Naravno, zahvaljujući Kokanu!

Sreta Kokanović je druženje sa fudbalom započeo kao 14-godišnjak u mlađim kategorijama Kupinova.

- Kao prvotimac dokazivao sam se u Brodarcu sa Novog Beograda, Mladosti iz Prhova i Napretku iz Popinaca – kaže Sreta - U Napretku, kao golman, bio sam rezerva „popinačkoj legendi“ Opačiću.

Oprobao se Sreta i kao fudbalski sudija.

- Dogurao sam do republičkog sudije – nastavlja Kokan - Prvi sam predsednik sudoijske sekcije pri OFS Pećinci. Nekoliko godina bio sam aktivan i kao delegat na fudbalskim utakmicama.

Pričati o fudbalu Sreta može satima. Ali, uvek se vraća svom Napretku.

- U upravi Napretka sam od 1985 godine – ističe Sreta Kokanović – Obavljao sam sam sve funkcije. Bio sam, čak i sponzor. U vreme dok je Donji Srem bio u Prvoj i Super ligi, bio sam ekonom u pećinačkom klubu. Po dogovoru s ljudima iz Donjeg Srema, na njihova gostovanja nisam išao, jer sam u to vreme bio s Napretkom.

O sadašnoj generaciji sremskoligaša iz Popinaca ima visoko mišljenje.

- Sjajna generacija – tvrdi Sreta – Najveća kvalitet ekipe je u podatku da se kostur ne menja nekoliko godina. Ubeđen sam da će Napredak u narednoj sezoni biti ozbiljan kandidat za viši rang.

I tako, Sreta Kokanović – Kokan „živi svoj fudbalski život“.

- Sreto, zamisli situaciju – spremamo „malo peckanje“, tj. pitanje – Nedelja, po podne, utakmica u Popincima, a ti na   pecanju. Ili, dremuckaš posle ručka.

Da li potrebno navoditi odgovor!?