XS
SM
MD
LG

Teniski projekat kao dodatni čas fizičkog vaspitanja učenika

Učenici osnovnih škola u SC "Karović" u Vrnjačkoj Banji

Već treću godinu za redom u 25 osnovnih škola u Srbiji sprovodi se projekat "Tenis u osnovnim školama" koji su osmislili profesor Stevan Karović i sekretar Teniskog kluba "AS-NS" u Vrnjačkoj Banji Nela Spasojević.

"Na terenima TK "AS-NS" u Sportskom centru "Karović" održan je ove godine 19. po redu teniski turnir učenika prvog i drugog razreda. Učestvovale su OŠ "Popinski borci" i OŠ "Piskavac" iz Vrnjačke Banje i OŠ "Mladost" iz Vrnjaca. Ovaj projekat postoji kao dodatni čas fizičkog vaspitanja za učenike pomenutih razreda, kaže Nela Spasojević. Učenici prvih razreda su se ove godine takmičili u dve discipline, dok su učenici drugog razreda, po prvi put igrali mečeve na pravim teniskim terenima uz adekvatnu opremu i mreže prilagođene njihovom uzrastu. Ali i po pravilima Teniskog Saveza Srbije - kaže Nela Spasojević.

Ove godine su u odnosu na prošlu godinu dominirali dečaci, učenici prvog i drugog razreda pomenutih osnovnih škola, moći će da dolaze besplatno na treninge tokom celog jula meseca u dogovoru sa njihovim nastavnicima.

- Želimo da na ovaj način deci približimo teniski sport i da ih njime "zarazimo" i sportom uopšte. Vidim da su zainteresovani i vole da igraju tenis. Naš teniski klub i ove godine za seniore i juniore u Sportskom centru "Karović" od 06.08. organizuje TSS TOUR koji se boduje i za UTR listu - dodaje na kraju Nela Spasojević.