XS
SM
MD
LG

Od 1. do 3. jula drugi Memorijal "Slobodan Malešev Bobica"

Sa lanjskog bečejskog turnira u "street basketu" - foto: V. Jankov

Sportsko leto u bečejskoj opštini tradicionalno počinje atraktivnim humanitarnim turnirom u uličnom basketu "tri na tri", koji će se održati od 1. do 3. jula.  Košarkaški klub Bečej u saradnji sa Kancelarijom za mlade po osmi put organizuje turnir, koji od lane ima naziv Memorijal "Slobodan Malešev Bobica" u znak sećanja na prerano preminulog novinara, fotoreportera i humanistu.

Turnir će se, kao i ranijih godina, održati na platou ispred Gradske kuće Bečej u večernjim satima. Organizatori su obezbedili profesionalnu podlogu, koja se koristi u igri basketa „tri na tri“, lopte, majice, robne nagrade za takmičare i publiku, a biće montirane i tribine za ljubitelje atraktivneigre.

Organizator je odlučio da maksimalan broj učesnika bude 20, što znači da valja požuriti sa prijavomna telefonski broj 064/3498381 (Marko Vuković). Ekipa, uz kotizaciju od 3.000 dinara, broji tri plus jednog člana. Zbog atraktivnosti takmičenja, održaće se i nadmetanje u šutiranju trojki.

- Turnir ima humanitarni karakter. Sva prikupljena sredstva, kao i sredstva od prodatih majica sa logom turnira po ceni od 300 dinara, biće uplaćena u fond za lečenja mladog Bačkogradištanca Alekse Prodanovića. Biće nagrada za publiku, a tri najbolje ekipe će, između ostalog, dobiti vaučere za večeru u tri različita ugostiteljska objekta, veli saradnica u Kancelariji za mlade opštine Bečej Jovana Vukas.

Utakmice će se igrati od 18 sati. U petak i subotu je predviđena grupna faza, a u nedelju će se igrati završnica turnira. Posle četvrtfinalnih utakmica, održaće se takmičenje u ubacivanju „trojki“. Ponovimo još jedanput, turnir ima humanitarni karakter i sav prihod od kotizacije, nagradnih igara, prodatih majica i dobrovoljnog priloga u kutiji na naznačenom mestu biće usmeren za lečenje mladog Alekse Prodanovića, koji je svojevremeno nastradao u saobraćajnoj nesreći na putu od Bačkog Gradišta do vikand naselja u Parku prirode „Stara Tisa kod Bisernog ostrva“.