XS
SM
MD
LG
21.06.2022 V. Jankov

Počeo bečejski turnir u malom fudbalu "Trofej Novo Selo“

Pobednici najmlađe kategorije turnira "Trofej Novo selo" - foto: V. Jankov

Tradicionalni bečejski turnir u malom fudbalu "Trofej Novo selo" počeo je u nedelju, 19. juna, okršajima dece u dva uzrasta, a sada su u igri seniori.

- Deca su naša najveće blago i njima uvek dajemo šansu da otvore turir. Nastupila su deca 2008. i 2011. godišta i mlađi. Kod seniora prijavilo se 16 ekipa, koje su podeljene u četiri grupe sa po četiri ekipe. Pored ekipa iz Bečeja, učestvuju predstavnici Ade, Bačkog Gradišta, Bačkog Petrovog Sela, Kumana, Mola, Novog Bečeja, Radičevića i Temerina. Turnir se igra svakodnevno od 18 sati na igralištu u Novom selu, treća bečejska MZ, preko puta Male pijace i završava se prvog julskog vikenda. I ove godine dugujemo veliku zahvalnost lokalnoj samoupravi i Kancelariji za mlade opštine Bečej, jer bez njihove pomoći ne bismo mogli da organizujemo tirnir ovakvog formata, rekao nam je u ime organizatora Oto Barta.

A kada su deca u pitanju, u obe konkurencije je nastupilo po šest ekipa. U mlađem uzrastu, 2011. godište i mlađi, prvo mesto pripalo je ekipi OFK Petlići, druga je bila ekipa Kamenorezac „Zendi“, a treća Drvara Mige. Najbolji igrač turnira ovog uzrasta je Marko Bjekić (Kamenorezac „Zendi“), njegov saigrač Leonel Šeljmeši je proglašen za najsigurnijeg golmana, a najefikasniji je Nikola Gospođinački iz pobedničke ekipe.

U utrastu 2008. godišta i mlađi, prvo mesto osvojila je ekipa OFK Bečej, druga je Bjeka Trans, a treća Terekveš. Milan Čubrilo iz pobedničke ekipe je proglašen za najboljeg igrača, Aleks Andrejić iz ekipe Terekveš je najefikasniji, a njegov saigrač Gelert Vida je najsiguriji golman.

Sudeći prema dobroj poseti turnira za decu, odrasli mogu očekivati još veću posetu, a od njihove igre zavisi kome će se publika prikloniti.