XS
SM
MD
LG

"Traktoristi" na mlazni pogon Luke Zorića

Luka Zorić - foto: lična arhiva/ FK IMT

Seriji “Traktorista” nema kraja, kako padaju ekipe iz donjeg dela tabele, tako polažu oružje i favoriti. U plej-ofu vezali su četiri pobede, sa impozantnom gol razlikom (15:3). Najsvežija i najvažnija ostvarena je u Ivanjici protiv direktnog konkurenta u borbi za vrh Javor Matisa. Mladi momci trenera Bojana Krulja nisu podlegli pod utiskom iskusnijeg, silno motivisanog domaćina, bodrenog od punog stadiona pored Moravice. Oni su bili ti koji su se pitali za razvoj događaja na terenu, u dva navrata vodili i u nadoknadi, sa dva brza gola matirali domaćina. Među 14 hrabrih i odvažnih igrača “crvenih” izdvojio se dvostrukog strelac Luka Zorić, igrača četvrtog kola plej-ofa u izboru našeg portala. Prvi efekti gol postigao je iz volej na asistenciju Radočaja, a drugi, ključni, posle akcije sa iskusnim Stevanovićem.

U izjavi za medije Zorić je napomenuo da se trude da odigraju u kontinuitetu dobro kako bi stigli do zacrtanog cilja - istorijskog plasmana u Super ligu.

- Znali smo da nas u Ivanjici očekuje jedna od najtežih utakmica sa iskusnim protivnikom, sastavljenim od superligaških igrača, koji su podjednako uspešni kao mi. Bez sumnje ovo je bilo naše najbolje izdanje, nismo odustali od ofanzivnog pristupa igri. Utakmicu je odlučila naša borbenost, želja, htenje. Uvek smo bili u prednosti, na vreme postizali golove i prisilili rivala da juri rezultat. Možda bi neko na kraju bio zadovoljan nerešenim rezultatom, mi ne. Nastavili smo u istom ritmu i na kraju udarili pečat derbiju sa dva efektna gola. Upravo ta dva pogotka govore dovoljno o nama samima, koliko smo postali zreliji i kao ekipa “porasli” - kaže raspoloženi strelac Zorić. Dodaje da je trener Bojan Krulj pogodio sa izmenama i ulaskom Gajinova, Stojanovića i strelca Stamenića osvežila se ekipa, i nastavili u istom ritmu.

Treba podsetiti da su “Traktoristi” tokom jeseni zaostajali za vodećima 15 bodova, ali su u nastavku prvenstva prevazišli sva očekivanja i pokazali koliko vrede. Na tome se neće zaustaviti i na svakom od preostala tri duela jurišaće na pobedu, bez obzira na snagu i kvalitet rivala.

Već narednog vikenda sledi još jedno gostovanje u Inđiji, i u poslednjem kolu duel sa vodećom Mladošću GAT u Novom naselju. Pre toga igraju odlučujući meč sa Železničarom koji bi trebalo da da odgovor na pitanje ko ide u baraž, ko će izboriti direktan plasman u elitu, a ko će ostati praznih šaka.


Inđija 2 : 0 Radnički (SM)
Mladost GAT 2 : 3 IMT
Javor Matis 1 : 0 Loznica
Železničar 1 : 0 OFK Žarkovo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mladost GAT 37 21 9 7 72
2 Javor Matis 37 19 12 6 69
3 Železničar 37 20 8 9 68
4 IMT 37 19 10 8 67
5 Inđija 37 19 7 11 64
6 OFK Žarkovo 37 14 7 16 49
7 Radnički (SM) 37 13 9 15 48
8 Loznica 37 12 9 16 45