XS
SM
MD
LG

PLS plej-of: Derbi se igra u Ivanjici, prilika za revanš domaćina, mladost Žarkovčana protiv iskusne Inđije, "dizelka" se vraća na glavni kolosek?

Foto: Prva liga Srbije

U prethodna tri kola plej-ofa Prve lige raspored je tako hteo da su ekipe iz vrha igrale međusobno i rezultati su uslovili novi raspored na tabeli. Mladost GAT i Javor Matis su steki značajnu zalihu od pet bodova ispred najbližih pratilaca. Vodećem dvojcu, Inđiji i Železničaru preostaje, uslovno rečeno, lakši deo posla protiv ekipa iz donjeg dela tabele, koje igraju rasterćene i bez pritiska. Jedini izuetak biće derbi kola u Ivanjici, između dve najuspešnije ekipe u doigravanju. IMT-e je poslednji put slavio u Ivanjici u momentu kad se na klupu Javor Matisa vratio Igor Bondžulić. Biće to za “Traktoriste” prvi u nizu derbija, provera snage, mogućnosti i potvrda dosadašnjih rezultata. Ivanjičani se nalaze u sjajnoj seriji od pet pobeda, koje su im donele plasman u vrh tabele. Najbolji strelac Pavle Ivelja želi da se revanširaju Novobeograđanima za poraz u Ivanjici, i ispred sebe imaju cilj da osvoje titulu. Smatra da nije isto da li si prvak ili ćeš kao drugoplasirani ući u društvo najboljih.

Gosti na put kreću sa željom da ponove prethodno izdanje i nastave niz pobeda. Znaju da ih očekuje tvrda, iskusna, takmičarski nastrojena ekipa. Domaćin ima širok roster, dugo igraju zajedno i veliki broj igrača ima dovoljno superligaškog staža. Radočaj, strelac 10 golova (13 asistencija), i ostali tvrde da isključivo sve zavisi od njih samih i u derbijima će se pokazati koliko zaista vrede. Gosti će biti jači za povratnika Lukovića, dok je dalje van tima Ivković.

Pančevci traže nove bodove kako bi nadoknadili minus iz Novog naselja, i u prethodna tri kola imaju polovičan učinak. Pobedom nad Radničkim biće u prilici da ponovo uđu među četiri najbolje ekipe. Neće im biti lako jer su Mitrovčani odmah iza na tabeli, mada ih razdvaja osam bodova. Domaćin će biti dovoljno motivisan, i imperativ pobede ga obavezuje, dok gosti sa Save, dolaze rasterećeni sa ciljem da ostave dobar utisak i pokažu da nisu slučajno tako visoko. O domaćinu znaju sve, da igra sa tri štopera pozadi, insistiraju na posedu i, shodno tome, prilagodiće taktiku.

Loznica će u Klupcima ugostiti vodeću Mladost GAT. Gosti ne smeju kiksnuti, sada kada se nalaze u dobroj poziciji i na nekoliko koraka od ostvarenja višegodišnjeg sna. Domaćin je u prethodna tri kola osvojio samo bod, i za njih je plasman u plej-of veliki uspeh. Glavna opasnost preti im od najboljeg strelca lige Vidakova (17 golova). Kako kaže trener Mićić, nemaju šta da izgube, rasterećeni suprostaviće se ambicioznom i kvalitetnom sastavu Novosađana, kako bi pokazali da zaslužuju bolji plasman. U redove zelenih vraća se Babić, a izostaće zbog kartona Ivić.

Inđija je završila mini seriju derbija neuspešno i još traži bodove u razigravanju. Priliku da poprave bilans imaće u Makiškoj šumi protiv mladog sastava OFK Žarkova, koji su iz prethodna tri meča osvojili četiri boda. Poznato im je da se Inđija nalazi više u krizi rezultata nego igre, imaju stariji i iskusniji tim. Domaćin ne odstupa od uloge razvojnog kluba i gledaće da mladi igrači dobiju zadovoljavajuću minutažu. Trener Nešković izvešće najači sastav, i za utakmicu sa rivalom iz sremske ravnice imaće na raspolaganju V. Ilića i M. Ilića.


Inđija 2 : 0 Radnički (SM)
Mladost GAT 2 : 3 IMT
Javor Matis 1 : 0 Loznica
Železničar 1 : 0 OFK Žarkovo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mladost GAT 37 21 9 7 72
2 Javor Matis 37 19 12 6 69
3 Železničar 37 20 8 9 68
4 IMT 37 19 10 8 67
5 Inđija 37 19 7 11 64
6 OFK Žarkovo 37 14 7 16 49
7 Radnički (SM) 37 13 9 15 48
8 Loznica 37 12 9 16 45