XS
SM
MD
LG

Radojičić insistira na psihološkom momentu, pokušaće da iznenade Zvezdu

Dragan Radojičić - foto: fkvojvodina.rs

Vojvodina nije startovala kako su želeli u plej-ofu, i daleko su od zacrtanog četvrtog mesta koje vodi u Evropu. Poraženi su od Voždovca i Radničkog, a sutra dočekuju Crvenu zvezdu. Pored aktuelnog šampiona, "lale" će za pet dana ukrstiti koplja sa crno-belima u prvenstvu i kupu. Trener Dragan Radojičić uvek je rečit na koferencijama za štampu i ovog puta nije propustio priliku da pohvali narednog protivnika.

- Očekuje nas utakmica sa najboljom ekipom u zemlji, prvak dolazi u Novi Sad sa imperativom pobede. Nismo u dobrom psihološkom momentu, poraženi smo od ekipa sa kojima je trebalo da se borimo za Evropu, međutim radimo na tome da se pokažemo u što boljem svetlu i odigramo dostojanstveno kako to iziskuje derbi. Nismo bili inferiorni u tim mečevima već smo na neverovatan načinprimali golove i sad smo ispali iz konkurencije, ali ne u potpunosti. Trenutno smo u inferiornom položaju u odnosu na Zvezdu, ali nema govora o predaji. Posevna motivacija nije potrebna. Želim da pružimo maksimum i da popravimo psihološki momenat. Nemamo pravo nikome da pretimo, posebno ne Zvezdi, ali daćemo sve od sebe da prikažemo dobru igru, ako se ukaže prilika da napravimo dobar rezultat - navodi poznati stručnjak i dodaje: - Sigurno bih u nekoj situaciji bio zadovoljan bodom protiv Zvezde, ali ne mogu da pobegnem od načina razmišljanja i zato ćemo pokušati da pobedimo. To je naša obaveza prema Vojvodini i navijačima. Da sam selektirao ovaj tim znao bih šta tačno mogu da očekujem. Ovako ćemo uraditi sve što je do nas. Vojvodina je u prethodnim utakmicama bila konkurentna Zvezdi, ali to mora uvek da bude, posebno na svom terenu. Teren i rezultati uvek su jedino merilo - bio je jasan Radojičić.

O navodima da Partizan premira ekipe koje oduzmu bodove Zvezdi, poznati stručnjak je istakao da prvi put čuje za to i da se tim stvarima ne bavi. Napominje da će Vojvodina uvek igrati isključivo za sebe. Najavljene su rokade u timu u odnosu na meč na Čairu. Stevanović neće nastupiti zbog kartona, i neće to biti jedina promena u timu.


Crvena zvezda 3 : 1 Voždovac
Partizan 2 : 0 Radnički (N)
Čukarički 0 : 0 Napredak
TSC 0 : 2 Vojvodina
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 37 32 4 1 100
2 Partizan 37 31 5 1 98
3 Čukarički 37 15 15 7 60
4 Radnički (N) 37 12 15 10 51
5 Voždovac 37 13 10 14 49
6 TSC 37 13 9 15 48
7 Vojvodina 37 13 6 18 45
8 Napredak 37 10 8 19 38