XS
SM
MD
LG

Novosađani napravili brejk na Banjici

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Prva utakmica baraža za Prvu futsal ligu između ekipa Zemun Samo pravo i Novog Sada odigrana je na Banjici pred oko sedamdesetak gledalaca. Od samog početka drugoligaš iz naše severne pokrajine je stavio do znanja da je došao po pobedu. Igraju visok presing, nedozvoljavaju protivniku da organizuje napad, a preko reprezentativca Davora Popovića već u 2. minutu stižu i do vođstva. Samo minut kasniji isti igrač je povisio na 2:0, oba gola su pala posle njegovih udaraca sa distance.

Nakon munjevitog vođstva Novosađani igraju rezervisanije, mudro troše vreme kroz pozicionu igru i grade brze kontranapade. Odbrani gostiju koncentracija je ipak popustila minut pre kraja poluvremena, kada je Lalić ostao na 9 metara od gola nepokriven i snažnim udarcem loptu poslao u rašlje za smanjenje rezultata na 2:1. Tako su Zemunci na odmor otišli sa nadom u preokret.

Razgoropadio se domaćin u nastavku, požrtvovanom igrom i velikom borbenošću nadoknađuju tehničku inferiornost. Ipak u 24. minutu gosti preko iskusnog Tomčića stižu do trećeg pogotka, njegov šut sa 4 metra bio je neodbranjiv za Stankovića. Ilić potom iz blizine, igrao se 25. minut, prelama meč, Novosađani odlaze na velika 3 gola prednosti. Kvalitet je ipak došao do izražaja.

Pao je moral kod domaćih, pa Savković u 28. minutu postiže peti gol za goste, šutem sa nekih 5 metara iskosa. Golman domaćih Stanković je potom briljirao i svojim odbranama spasao domaći tim prave katastrofe odbranivši sijaset teških udaraca, a poraz je ublažio Mikuletić u 34. minutu, golom iz mrtvog ugla.

Do kraja utakmice još je Popović pogodio stativu gola domaćih u 37. minutu, kao i Ilkić u 40. minutu gola gostiju. Odbranama se pred kraj takođe istakao i drugi golman, ovaj put Novog Sada, Radmanović.

Sigurna i zaslužena pobeda gostiju nije dolazila u pitanje nijednog momenta, a revanš u Novom Sadu je po rasporedu iduće nedelje 8. maja.

ZEMUN SAMO PRAVO - NOVI SAD 2:5 (1:2)

SALA: USC Banjica. GLEDALACA: 70. SUDIJE: Graovac Bojan i Papišta Bane. STRELCI: Lalić 19. i Mikuletić 34.min (Zemun SP), Popović 2. i 3, Tomčić 24, Ilić 25. i Savković 28.min (Novi Sad). ŽUTI KARTONI: Mikuletić i Ne.Jelić (Zemun SP), Popović (Novi Sad).

ZEMUN SAMO PRAVO: Stanković, Ilkić, Ne.Jelić, Todorović, Milosavljević - rezerve: Velimirović, Lalić, Starčević, Ni.Jelić, Tejić, Mikuletić, Dimitrijević, Jezdić.

NOVI SAD: Radmanović, Popović, Savković, Papović, Aleksić - rezerve: Latinović, Buzadžija, Tomčić, Ilić, Pajić, Kostić, Celin, Jovanović, Tomić.